KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Meteoacharnes: Μετά την αστάθεια, έρχεται Βαρομετρικό χαμηλό από την Τυνησία. Τι θα φέρει. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

15/05/2025 11:58
Ανανεώθηκε 16/05/2025 13:05
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER
Αχαρνές και πέριξ και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, δεν φαίνεται να περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο. Τοπικά όμως αναμένονται κάποιες βροχοπτώσεις, που δείχνουν να είναι πιο έντονες τα ξημερώματα της Παρασκευής. Προς το μεσημέρι, τα όποια φαινόμενα θα …

Στους 22,8 βαθμούς ανέβηκε χθες η μέγιστη θερμοκρασία από 22,2 βαθμούς προχθές και συνεχίζουμε με ανοδική πορεία μέχρι και την Κυριακή. Όμως από σήμερα πρόκειται να επηρεαστεί η χώρα μας από ένα Βαρομετρικό χαμηλό, που έρχεται από την Τυνησία και θα φέρει νέες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Και μετά τους ενισχυμένους Νοτιοδυτικούς ανέμους, έρχεται και η σκόνη από την Αφρική. Νέα μικρή πτώση στη θερμοκρασία από τη Δευτέρα.

Από σήμερα το απόγευμα το Βαρομετρικό χαμηλό, θα αρχίσει να επηρεάζει τη Δυτική Ελλάδα, με πορεία Βορειοανατολική. Αργότερα αναμένεται να επηρεάσει την Κεντρική Ελλάδα και αργότερα τη Βόρεια. Πρόκειται για ένα σχετικά γρήγορο πέρασμα, που όμως τοπικά θα φέρει έντονες βροχές με μεγάλες ραγδαιότητες αλλά και καταιγίδες. Φυσικά δεν αποκλείεται τοπικά να έχουμε εκ νέου έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Από σήμερα το μεσημέρι μέχρι και την Κυριακή, αναμένεται ενίσχυση των Νοτιοδυτικών ανέμων και ειδικά την Κυριακή, οι ριπές θα φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ.

Αχαρνές και πέριξ και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, δεν φαίνεται να περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο. Τοπικά όμως αναμένονται κάποιες βροχοπτώσεις, που δείχνουν να είναι πιο έντονες τα ξημερώματα της Παρασκευής. Προς το μεσημέρι, τα όποια φαινόμενα θα είναι σε ύφεση. Ασθενής βροχόπτωση είναι πιθανή και απόψε προς το βράδυ. Κάποιες νέες βροχοπτώσεις, είναι πιθανές και πάλι προς το μεσημέρι του Σαββάτου.

Από σήμερα προς το μεσημέρι, αναμένεται ενίσχυση των Νοτιοδυτικών ανέμων με ριπές που θα φθάνουν τα 4 μποφόρ. Μικρή ενίσχυση των Νοτιοδυτικών ανέμων προβλέπεται καθημερινά και μέχρι την Παρασκευή, ενώ από τη Δευτέρα, θα εξασθενίσουν μερικώς. Θα συνεχίσουν να πνέουν όμως Νοτιοδυτικοί, τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο.

Η θερμοκρασία μέχρι και το Σάββατο, θα έχει ανοδική πορεία με μέγιστη τους 24 βαθμούς. Μάλιστα την ημέρα αυτή, παροδικά θα είμαστε πάνω από τον μέσο όρο για την εποχή. Από την Κυριακή, περιμένουμε μικρή πτώση της. Από την Τετάρτη όμως, σταθερά θα είμαστε πάνω από τις φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή, μέχρι και το τέλος του μήνα.

Από το βράδυ σήμερα, εισβάλει από τα Νοτιοδυτικά στην ατμόσφαιρά μας και η σκόνη από την Αφρική. Σταδιακά θα ανεβαίνει και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, θα έχει ανέβει η περιεκτικότητά της. Από το Σάββατο όμως, θα αρχίσει να μετακινείται ανατολικά.

Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα

Στα χθεσινά επίπεδα ήταν και σήμερα το πρωί, οι ρύποι στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την ανάλυση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών. Διαρκή άνοδο είχαμε από χθες το μεσημέρι. Στις 07:00 σήμερα το πρωί, τα μικροσωματίδια PM 2,5 ήταν16,9 (15,7 χθες) μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και η AQI (Air Quality Index=Δείκτης Ποιότητας Αέρα) ήταν 15,3 (16,1 χθες).

Η θερμοκρασία την Παρασκευή στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 14 με 24 βαθμούς. Στο Ίλιον 16 με 24 βαθμούς. Στη Φυλή 14 με 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί, ενισχυμένοι μεσημβρινές ώρες.

Φωτό: Οι μετρήσεις του Μετεωρολογικού σταθμού Αχαρνών των ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Φωτό1: Οι αναμενόμενες βροχοπτώσεις, πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Επιμέλεια Βαγγέλης Μαρκουλής

https://www.meteoacharnes.gr

https://www.meteoacharnes.ελ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: