ΑΧΑΡΝΕΣ
Meteoacharnes: Πολύ πιο Φθινοπωρινός ο καιρός μετά το Καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου. Πτώση 12 βαθμών. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
21/10/2025 11:57
3 '
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει για την καθημερινή, άνοδο στη θερμοκρασία, μέχρι και τις 27 του μήνα. Και ξεκινάει η νέα πτώση, που μέσα σε ένα διήμερο, η θερμοκρασία θα έχει πέσει και πάλι, κάτω από τη μέση θερμοκρασία για την εποχή. Έτσι από τους 26 και τοπικά ακόμα και τους …
Σταθερή στους 17,5 βαθμούς, παρέμεινε χθες η μέση θερμοκρασία του μήνα, στον Μετεωρολογικό σταθμό Αχαρνών και από σήμερα θα έχουμε μικρή και καθημερινή άνοδο, μέχρι και τις 17 του μήνα. Με μια ύφεση στην άνοδο στις 25 Οκτωβρίου, θα φθάσουμε στου Αγίου Δημητρίου στη μέγιστη θερμοκρασία και από την επομένη θα αρχίσει η εκ νέου πτώση. Που μέσα σε δύο το πολύ τρεις ημέρες, θα είναι της τάξης των 12 βαθμών, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Κάποιες λίγες βροχοπτώσεις και αυτές ποτιστικού τύπου, περιμένουμε και σήμερα, αλλά και την Πέμπτη και μετά νέος κύκλος από τις 28 Οκτωβρίου.
4,2 μμ, ήταν η χθεσινή βροχόπτωση που καταγράφηκε από τον Μετεωρολογικό σταθμό Αχαρνών από 8,4 μμ προχθές. Πιο ανεβασμένο υετό περιμένουμε σήμερα, λιγότερα αύριο και στο ίδιο μοτίβο και μμ η βροχόπτωση της Πέμπτης. Και νέα κύκλο βροχοπτώσεων, περιμένουμε από τις 28 Οκτωβρίου, ημέρα της Εθνικής επετείου που και αυτές δείχνουν συνεχόμενες, αλλά και πάλι καθαρά ποτιστικές.
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει για την καθημερινή, άνοδο στη θερμοκρασία, μέχρι και τις 27 του μήνα. Και ξεκινάει η νέα πτώση, που μέσα σε ένα διήμερο, η θερμοκρασία θα έχει πέσει και πάλι, κάτω από τη μέση θερμοκρασία για την εποχή. Έτσι από τους 26 και τοπικά ακόμα και τους 27 βαθμούς, θα πέσουμε κάτω από τους 20 βαθμούς, έστω και κατά λίγο. Κάτω από τους 20 βαθμούς, θα είμαστε περίπου για 3 με 4 ημέρες, γιατί αμέσως μετά, φαίνεται νέα μικρή άνοδος. Και αυτές τις ημέρες βέβαια, το σκηνικό θα είναι καθαρά Φθινοπωρινό, μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Νοέμβρη.
Οι άνεμοι θα εναλλάσσονται από Βορειοανατολικοί σε Νοτιοδυτικούς και γενικά θα πνέουν ασθενείς.
Η σκόνη από την Αφρική στην Ατμόσφαιρά μας, ανεβάζει περιεκτικότητα από αύριο, αλλά από την Παρασκευή θα απομακρυνθεί.
Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα
Μικρή άνοδο είχαμε σήμερα το πρωί στους ρύπους, σε σχέση με χθες, σύμφωνα με την ανάλυση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών. Στις 07:00 σήμερα το πρωί, τα μικροσωματίδια PM 2.5 ήταν 13,6 (12,9 χθες) μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και η AQI (Air Quality Index=Δείκτης Ποιότητας Αέρα) ήταν 14,2 (13,1 χθες).
Η θερμοκρασία την Τετάρτη στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 15 με 21 βαθμούς. Στο Ίλιον 17 με 21 βαθμούς. Στη Φυλή 15 με 21 βαθμούς.
Οι άνεμοι, θα πνέουν Νοτιοδυτικοί, με μικρή ενίσχυση μεσημβρινές ώρες.
Φωτό: Οι μετρήσεις του Μετεωρολογικού σταθμού Αχαρνών των ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Φωτό1: Οι βροχοπτώσεις χθες στην Επικράτεια, σύμφωνα με τους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής








