ΑΧΑΡΝΕΣ
Meteoacharnes: Τελειώνει ο αίθριος καιρός. Από πότε έρχεται Χειμερινού τύπου κακοκαιρία. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
07/01/2025 12:01
3 '
Από την Κυριακή θα έχουμε νέα χιονοεισβολή από τα Βορειοδυτικά της Επικράτειας. Σταδιακά και μέχρι και μέχρι την Τετάρτη, τα χιόνια θα έχουν φθάσει στη Νότιο Στερεά, αλλά και στη Βόρειο Πελοπόννησο.
Μέχρι και το Σάββατο θα συνεχιστεί ο αίθριοςκαιρός και μάλιστα με ανεβασμένες θερμοκρασίες που θα φθάσουν ακόμα και τους 18 βαθμούς και τοπικά ακόμα και τους 19. Όμως και με τα τελευταία στοιχεία, επιβεβαιώνεται η πρόγνωσή μας της Παρασκευής για σημαντική αλλαγή του καιρού προ των πυλών. Η θερμοκρασία, θα εναρμονισθεί με τον μέσο όρο για την εποχή, φαίνονται βροχοπτώσεις, όχι όμως ιδιαίτερα σημαντικές Αχαρνές και πέριξ, αλλά και χιονοπτώσεις, τουλάχιστον μέχρι και τη Στερεά Ελλάδα.
Μέχρι και το Σάββατο, οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν Νοτιοδυτικοί ασθενείς με μικρή ενίσχυση μεσημβρινές ώρες, αλλά από την Κυριακή θα στραφούν σε Βορειοανατολικούς. Σιγά σιγά κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε την πτώση στη θερμοκρασία που θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα. Τρίτη – Τετάρτη, θα είναι ακόμα μεγαλύτερη η πτώση στη θερμοκρασία και μέχρι να εκπνεύσει και το δεύτερη δεκαήμερο του μήνα, θα συμβαδίζει με τον μέσο όρο για την εποχή.
Από την Κυριακή θα έχουμε νέα χιονοεισβολή από τα Βορειοδυτικά της Επικράτειας. Σταδιακά και μέχρι και μέχρι την Τετάρτη, τα χιόνια θα έχουν φθάσει στη Νότιο Στερεά, αλλά και στη Βόρειο Πελοπόννησο.
Από το βράδυ της Κυριακής, ξημερώματα Δευτέρας, είναι πιθανές σε εμάς βροχοπτώσεις, που κυρίως τη Δευτέρα, δείχνουν κάπως ενισχυμένες. Όσο πλησιάζουμε ημερολογιακά, θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, δεν δείχνουν ανησυχητικές. Ελάχιστες πιθανότητες για κάποιες ψιχάλες, υπάρχουν και για την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου.
Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα
Ανεβασμένοι είναι σύμφωνα με την ανάλυση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών, οι ρύποι στην ατμόσφαιρά μας, φυσικά λόγω των τζακιών, από την 1η του νέου έτους. Σταδιακή άνοδο είχαμε από τις 15:00 χθες μέχρι και τις 02:00 σήμερα τα ξημερώματα, οπότε άρχισε η πτώση. Στις 07:00 σήμερα το πρωί, τα μικροσωματίδια PM 2,5 ήταν 31,5 (36,4 χθες) μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και η AQI (Air Quality Index=Δείκτης Ποιότητας Αέρα) ήταν 34,4 (44,6 χθες).
Η θερμοκρασία την Τετάρτη στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 12 με 18 βαθμούς. Στο Ίλιον 13 με 19 βαθμούς. Στη Φυλή 12 με 17 βαθμούς.
Οι άνεμοι θα πνέουνΝοτιοδυτικοί, με μικρή ενίσχυση μεσημβρινές ώρες.
Φωτό: Οι μετρήσεις του Μετεωρολογικού σταθμού Αχαρνών των ρύπων στην ατμόσφαιρα.
Φωτό1: Ανεβασμένοι από την 1η Ιανουαρίου, είναι οι ρύποι στην ατμόσφαιρα.
Επιμέλεια Βαγγέλης Μαρκουλής