KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Ήλιε μου, ήλιε μου

ΑΧΑΡΝΕΣ

Πενήντα τρία χρόνια Φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών. Η ΔΗΚΕΑ μας θυμίζει την ιστορία της

05/12/2017 13:36
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ

Την ιστορική διαδρομή της Φιλαρμονικής του δήμου Αχαρνών καταγράφει και παρουσιάζει για πρώτη φορά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΑ) σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της . Πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία που συμβάλλει στην αποτύπωση σημαντικών στιγμών για τις Αχαρνές.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η Φιλαρμονική του δήμου Αχαρνών ιδρύθηκε τέλη 1964 και τη διετία 1965-67 έγιναν θεωρητικά μαθήματα μουσικής από τον μαέστρο Σάντα  Αγαμέμνονα. Η πρώτη παρουσίαση έγινε με τον Ελληνοϊταλό μαέστρο Μάριο Τζινιόλη το 1967 που θεωρείται και έτος ίδρυσης.

Στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας η Φιλαρμονική κινδύνεψε να διαλυθεί, αλλά χάρις στις ενέργειες και τη βοήθεια σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως αυτή του Ντίνου Παπασωτηρίου νομικού, ισόβιου μέλους του Συμβούλιου της Επικράτειας και φίλου της κλασσικής μουσικής, κατόρθωσε να συνεχίσει τη σπουδαία αποστολή της.

Οι εκδηλώσεις που η Φιλαρμονική υποχρεούται να παίρνει μέρος ξεπερνούν τις 50-60 ετησίως, και καλύπτουν θρησκευτικές και επετειακές εκδηλώσεις της πόλης μας.

Στην επέτειο αυτή των 50 χρόνων, ελπίζουμε ότι η Φιλαρμονική θα παρουσιάσει ένα σύνολο αντάξιο της ιστορίας της.

Διατελέσαντες Μαέστροι :

Σάντας  Αγαμέμνων (1965-1967), Τζινιόλης Μάριος (1967–1969), Καρακωνσταντίνου Μιχάλης (3/1969-9/1969), Ηλίας Κωνσταντίνος-Στρατιωτικός (1969-1976), Καλομοίρης Σταύρος (1977), Ιορδανίδης Σταύρος (1978-1995), Αμπαρτζάκης Αντώνης (1996–2017).

Τα νέα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες και να στελεχώσουν τον ήδη υφιστάμενο κορμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Αχαρνών. Το δυναμικό των 35 ικανότατων μουσικών έδωσε την ευκαιρία στον Μαέστρο Αντώνη Αμπαρτζάκη να δημιουργήσει ρεπερτόριο υψηλών αξιώσεων και επιδόσεων με συναυλίες στο θέατρο Προφήτη Ηλία, στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων, στο προαύλιο της Κοιμήσεως Θεοτόκου και αλλού με εισαγωγές από όπερες, οπερέτες, έντεχνο τραγούδι και γνωστές παγκόσμιες επιτυχίες.

Απόρροια των παραπάνω ήταν και η δημιουργία εξαιρετικής ορχήστρας, με τη σπουδαία και καθοριστική συμμετοχή καθηγητών από το Δημοτικό Ωδείο με συνολικά πάνω από 60 συναυλίες, πέρα από τη συμμετοχή σε πανηγύρια ή άλλες λαϊκές εκδηλώσεις οι οποίες στα 10χρόνια παρουσίας της (2004-2014) ξεπεράσαν τις 300, όπως και η δημιουργία ορχήστρας ‘’δρόμου’’ με μικρές συναυλίες σε δρόμους και πλατείες.

Μέλη της Φ.Δ.Α. πήραν μέρος σε τελετές πολιτικού γάμου προσθέτοντας ένα διαφορετικό άρωμα πολιτισμού, με το γαμήλιο εμβατήριο και άλλες αγαπημένες μελωδίες.

Το σημερινό δυναμικό της Φιλαρμονικής αποτελείται από τους :

Αρχιμουσικό : Κώστα Αμπαρτζάκη.

Βοηθό Μαέστρου : Γκολέμη Γεώργιο :  Κλαρίνο – Σαξόφωνο

και τους μουσικούς:

Αμεραλή Ιάκωβο : Κλαρίνο,

Αραπιάν Χάρη : Αλτικόρνο,

Βαρελά Τάσο : Τρομπέτα,

Γκαγκά Δημήτριο : Τρομπέτα,

Δημητροπούλου Όλγα : Αλτικόρνο,

Πούλο Αναστάσιο : Αλτικόρνο,

Ζαριανόπουλο Κώστα : Μπάσο,

Τζικούδη Παναγιώτη : Φλάουτο,Κλαρίνο,Σαξόφωνο

Μοίρη Ευαγγελία : Κρουστά,

Μουτάφη Χρήστο : Κρουστά,

Σαραντοπούλου Κων/να : Κλαρίνο,

Ψαρρού Γεωργιάννα: Κόρνο

Νέστωρα Γιώργο: Σαξόφωνο

Γκέρτα Κατέμι: Πίκολο Φλάουτο

Τζανέτο Γιώργο : Κρουστά

Δαμάσκο Άγγελο: Άλτο  Σαξόφωνο

Μπαξεβάνογλου Αντώνη : Κρουστά,

Παναγιωταράκο Βαγγέλη : Τενόρο Σαξόφωνο,

Σπαθή Φαίη : Άλτο Σαξόφωνο,

Χαλκιαδάκη Ηρακλή : Κρουστά.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: