11.4 C
Athens
3 Μαρτίου 2024
spot_img
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΙΛΙΟΝΠρώτη επίσημη συγκέντρωση για τον υποψήφιο δήμαρχο Ιλίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση...

Πρώτη επίσημη συγκέντρωση για τον υποψήφιο δήμαρχο Ιλίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκο Σταματόπουλο

- Advertisement -

Στην πρώτη επίσημη συγκέντρωση στο Ίλιον, με ομιλητή το μέλος της ΠΓ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Πρωτούλη, παρουσιάστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Σταματόπουλος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πρωτούλης αναφέρθηκε στις εξελίξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναλύοντας τις θέσεις του ΚΚΕ και τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας ειρήνης αλλά δολοφονικός οργανισμός. Αναφερόμενος στην Περιφέρεια Αττικής, τόνισε ότι εκεί τα «παζάρια» και οι «μεταγραφές» είχαν ξεκινήσει νωρίτερα: «Και εδώ είχαμε τη διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ που φυσικά βγήκε με σύνθημα ότι θα ακυρώσει το μνημόνιο στην Αττική και πέρα από την κοινή ψήφιση του προϋπολογισμού με τον Σγουρό, από τις πρώτες ενέργειες μόλις βγήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ήταν να δεσμεύσει τα αποθεματικά της Περιφέρειας και να τα δώσει στην Τράπεζα της Ελλάδος για να πληρωθούν οι δόσεις στο ΔΝΤ στο ακέραιο και στην ώρα τους».

- Advertisement -
- Advertisement -

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης μίλησε αναλυτικά για τα τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Δυτικής Αθήνας, όπως η έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης, αφού αυτά δεν εξυπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και γι’ αυτό δεν εντάσσονται στους προϋπολογισμούς κυβέρνησης και Περιφέρειας, ούτε στις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ ενώ αναφερόμενος στο Πάρκο Τρίτση, τόνισε ότι αποτελεί «μοναδική ανάσα που έχουμε και αν δεν υπήρχε η ΚΝΕ και το Κόμμα, θα το είχαν κόψει ήδη σε κομμάτια και θα το είχαν πουλήσει».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο “μεγάλο πρόβλημα των κατοίκων, την υγειονομική βόμβα της χωματερής στη Φυλή”, όπου όπως είπε, “η πολιτική της περιφερειακής αρχής από τη μία επεκτείνει τη λειτουργία της με νέο «κύτταρο», παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις της και από την άλλη ετοιμάζεται να λειτουργήσει και τη δομή στο Γραμματικό, από φόβο μήπως η Φυλή «σκάσει» από τα σκουπίδια”.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου Νίκος Σταματόπουλος, έθεσε το ερώτημα αν “θέλουμε έναν δήμαρχο που να διαχειρίζεται και να ενισχύει την υπάρχουσα αντιλαϊκή πολιτική, το υπάρχον ασφυκτικό πλαίσιο που λειτουργεί προς όφελος των λίγων ή έναν δήμαρχο που να συγκρούεται με αυτό το πλαίσιο; Έναν δήμαρχο μπροστάρη και στήριγμα των διεκδικήσεων και των αγώνων του λαού, που να δίνει τη μάχη μαζί με το λαό της πόλης για κάθε μεγάλο και μικρό πρόβλημα;”

Αναφερόμενος στο Πάρκο Τρίτση, ο κ Σταματόπουλος τόνισε: “Το τελευταίο διάστημα “σκοτώνονται” μεταξύ τους οι δημοτικές αρχές Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού, για το ποιος θα κάνει κουμάντο στο Πάρκο Τρίτση. Η αντιπαράθεση αυτή όμως είναι πολύ μακριά από τις αγωνίες του λαού της περιοχής για την τύχη του πάρκου. Γίνεται, ουσιαστικά, για το ποιος θα μπορεί να αξιοποιεί αυτό το “φιλέτο”, για επιχειρηματικούς σκοπούς και έσοδα. Γιατί μπορεί για παράδειγμα ο κ. Ζενέτος να λέει πως είναι κάθετα αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του πάρκου, όμως εκεί θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια αν το αναλάβει, γιατί δεν έχει ούτε τους πόρους ούτε το αναγκαίο προσωπικό για να το λειτουργήσει. Το ΚΚΕ και η “Λαϊκή Συσπείρωση” έχουν καθαρές θέσεις πάνω σε αυτό το ζήτημα. Το σύνολο των χώρων και των υποδομών της έκτασης του Πάρκου Τρίτση πρέπει να διατεθούν για τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της ευρύτερης περιοχής. Με ελεύθερη και δωρεάν χρήση, χωρίς κατακερματισμούς και επιμέρους οριοθετήσεις”.

 

 

 

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ