ΦΥΛΗ
Πρωτοτυπία Κούρκουλου: αφαίρεσε χρήματα από την πυροπροστασία των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου και τα έβαλε σε φιέστες
29/05/2017 15:43
Ανανεώθηκε 29/05/2017 15:55
2 '
«Λαβράκι» έκρυβε η 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το νομικό πρόσωπο των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο χώρο του Α΄ παιδικού σταθμού. Το σύνολο των μεταβολών στους διάφορους κωδικούς του προϋπολογισμού ήταν της τάξης των 6.000 ευρώ, έχει όμως ιδιαίτερη σημασία από πού βγήκαν και πού μπήκαν τα έξοδα.
Όπως προκύπτει, λοιπόν, από τον πίνακα για τις πολιτιστικές και κοινωνικές (!) δραστηριότητες των παιδικών σταθμών προστέθηκαν 9.000 ευρώ. Οι 4.500 ευρώ επιπλέον προστέθηκαν στις 5.000 που υπήρχαν ήδη για τις πολιτιστικές δραστηριότητες (δηλαδή 9.500 ευρώ) ενώ προστέθηκαν άλλες 4.500 ευρώ για κοινωνικές δραστηριότητες (στις οποίες το αρχικό ποσό ήταν 0). Το σύνολο των χρημάτων που έχουν προϋπολογιστεί για να καλύψουν τις συγκεκριμένες δραστηριότητες ανέρχεται στο ποσό των 14.000 ευρώ.
Επιπλέον, προβλέφθηκε κωδικός και για προμήθεια κλιματιστικών, ύψους 5.000 ευρώ, χρήματα που επίσης δεν είχαν προυπολογιστεί.
Το ζήτημα είναι τι αφαιρέθηκε για να προστεθούν χρήματα σε αυτά (μεταξύ άλλων). Σύμφωνα με τον πίνακα, το ποσό που αφαιρέθηκε είναι από την Προμήθεια μέτρων και μέσων παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας για την αδειοδότηση του παιδικού σταθμού, ύψους 24.800 ευρώ.
Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά, η διοίκηση των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου θεώρησε ότι δε χρειάζεται να ληφθεί κανένα μέτρο και μέσο πυροπροστασίας στους σταθμούς αλλά χρειάζεται να ξοδευτούν επιπλέον χρήματα για πολιτιστικές και κοινωνικές (!) δραστηριότητες.
Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά, πιο σημαντικές είναι οι κάθε λογής (παραπάνω) φιέστες από την προστασία των παιδιών απέναντι σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο.
Επειδή, δεν είμαστε σίγουροι ότι καταλάβαμε σωστά και επειδή δε μπορούμε να αντιληφθούμε για ποιο λόγο και με ποιο σκεπτικό έγινε αυτή η μεταβολή, αναμένουμε εξηγήσεις τόσο από τον πρόεδρο του νομικού προσώπου Γιώργο Κούρκουλο, όσο και από τον ίδιο το δήμαρχο Χρήστο Παππού.










