KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Προϋπολογισμός 2024 Δήμου Φυλής – Που πάνε τα έσοδα από τα αντισταθμιστικά

06/02/2024 15:20
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ASDA arthroASDA arthro

Ρεαλιστικός και προσαρμοσμένος στις παρούσες συνθήκες είναι ο Προϋπολογισμός 2024 για τον Δήμο Φυλής, ο οποίος ανέρχεται στα 163.880.091€ και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής. Παράλληλα, εγκρίθηκε και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του Δήμου.

LOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIA

Τα έσοδα εκτιμώνται ότι θα είναι μειωμένα κατά 23 εκ. ευρώ, το ίδιο και οι δαπάνες του Δήμου, με τη μερίδα του λέοντος της μείωσης να καταλαμβάνουν τα έργα. 

GIACHALI MARIA
HLEKTROFOTISTIKH

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Φυλής σχετικά με τα αντισταθμικά του ΧΥΤΑ, ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τόνισε ότι λογιστικά ανέρχονται σε 39 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, αυτή τη στιγμή ο ΕΔΣΝΑ χρωστά στον Δήμο περίπου 21 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε ποσοστό 80% πηγαίνουν στη μισθοδοσία των εργαζομένων, εφόσον τα χρήματα από τους ΚΑΠ είναι δεσμευμένοι από παρελθόντα δάνεια του Δήμου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής καταψήφισε τον Προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να προβλέπει περισσότερες δαπάνες προσαρμοσμένες στις παρούσες συνθήκες και ζήτησε να διεκδικήσει ο Δήμος μεγαλύτερη χρηματοδότηση για τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Η παράταξη “αλλάΖουμε” του Χρήστου Ρούσσα ψήφισε μόνο τα σκέλη που αφορούν τις ανελαστικές δαπάνες (μισθοδοσία, έξοδα λειτουργίας κλπ.), καθώς και τα χρηματοδοτούμενα έργα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης
Κλειώ Μαρίνη και Παντελής Βάμβουκας από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
ARIS BANNERARIS BANNER
Κοινοποιήστε την ανάρτηση:
Μένη Πιρπινιά
Συντάκτης
Μένη Πιρπινιά

Η Μένη Πιρπινιά έχει 36 χρόνια εμπειρία στη Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, γραφεία Τύπου και εφημερίδες σε κεντρικά μέσα και ειδικεύεται σε θέματα Tοπικής Aυτοδιοίκησης.