11.4 C
Athens
3 Μαρτίου 2024
spot_img
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗ"Ρήγμα" στη διοίκηση Παππού προκαλούν οι χειρισμοί της Ζωής Αρβανιτάκη σε σχέση...

“Ρήγμα” στη διοίκηση Παππού προκαλούν οι χειρισμοί της Ζωής Αρβανιτάκη σε σχέση με τους εκκαθαριστές της ΔΕΡΑΛ (βίντεο)

- Advertisement -

Ποσό 452.000 ευρώ φέρεται σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εκκαθαριστή της ΔΕΡΑΛ να έχει καταλογιστεί στη δημοτική ραδιοφωνία Άνω Λιοσίων, χωρίς όμως ποτέ να έχει τεθεί προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο με τα ανάλογα παραστατικά και χωρίς να γνωρίζει ούτε η ίδια η οικονομική υπηρεσία του δήμου σε τι αφορά. Πέρα από τους έντονους τριγμούς που προκάλεσε ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς καταψηφίστηκε όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από 4 δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης, το γεγονός προκαλεί τουλάχιστον απορία, καθώς οι δήμος καλείται να πληρώσει για ένα ποσό που δε γνωρίζει τι ακριβώς είναι.

Απροστάτευτο από την οικονομική υπηρεσία του δήμου αλλά και από την ίδια την πρόεδρό του Ζωή Αρβανιτάκη που δείχνει να αδιαφορεί για τις ασφαλιστικές δικλείδες κάθε θέματος, μοιάζει να είναι το δημοτικό συμβούλιο Φυλής. Συχνά, με μια απλή εισήγηση, καλείται να ψηφίσει τεράστια ποσά χωρίς να παρέχονται στους συμβούλους, οι απαραίτητες αποδείξεις ενώ και όταν ζητούνται από την αντιπολίτευση, η απάντηση είναι μονίμως η ίδια: να έρθετε στην υπηρεσία να τις δείτε.

- Advertisement -
- Advertisement -

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά, μετά από 4 χρόνια, δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης – οι κ.κ. Χατζητρακόσιας, Μαυροειδάκος, Κρεμύδας και Κρητικός – τάχθηκαν αρνητικά στην ψήφιση ποσού 9.000 ευρώ στον εκκαθαριστή της ΔΕΡΑΛ για νομική υποστήριξη σε υπόθεση στο Εφετείο, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν εδώ και 4 χρόνια ο συγκεκριμένος άνθρωπος να μην έχει εμφανιστεί ούτε σε ένα δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να εξηγήσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η εκκαθάριση και που δίνονται τα ποσά που ζητάει κάθε φορά.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Χατζητρακόσιας είχε αποστείλει επιστολή προς την πρόεδρο, το δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους καθώς και τη νομική και οικονομική υπηρεσία του δήμου, με την οποία ζητούσε μεταξύ άλλων να προσκομιστούν: πλήρης και αναλυτική έκθεση, όπου θα καταγράφεται η μέχρι σήμερα εκκαθάριση, η τρέχουσα δραστηριότητα και το υπολειπόμενο έργο της, αναλυτική περιγραφή των χρημάτων που έχουν δοθεί στους εκκαθαριστές, αναλυτικός πίνακας με τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, αναλυτικός πίνακας με τις εκκρεμείς οικονομικές υποχρεώσεις κ.α. Ζητούσε επίσης να προσκληθούν και να παραβρεθούν οι εκκαθαριστές στη συνεδρίαση και αν δε μπορούν να υπάρξει αναβολή του θέματος. (δείτε παρακάτω την επιστολή)

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου κ. Κλεισούρας δεν ήταν σε θέση αρχικά να πει σε τι αφορά η νομική υποστήριξη – και κατόπιν τηλεφωνήματος – είπε ότι αφορά σε καταλογισμούς ύψους 452 χιλιάδων ευρώ για τη ΔΕΡΑΛ. Όμως και πάλι δεν ήταν σε θέση να πει σε τι αφορούν αυτοί οι καταλογισμοί.

Αίσθηση ακόμα προκάλεσε η στάση του αντιδημάρχου Διοίκησης Δημήτρη Καμπόλη, ο οποίος ενώ αν και δηλώνει ότι ψάχνει που πάει και το τελευταίο ευρώ του δημότη, δεν αναρωτήθηκε καθόλου σε τι αφορούν οι καταλογισμοί και ζήτησε να ψηφιστεί το θέμα.

Δείτε το Νίκο Χατζητρακόσια να «καρφώνει» τη Ζωή Αρβανιτάκη ότι αγνόησε την επιστολή του αλλά και να αποδομεί το επιχείρημά της για την ύπαρξη σχετικά παραστατικών, αφού όπως είπε κανείς δεν τα έχει.

 

 

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε, επίσης, η στάση της κ. Αρβανιτάκη, η οποία τη μόνη εξήγηση που είχε να δώσει για το γεγονός πως τόσο αβασάνιστα έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ήταν ότι έχει εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες του δήμου. Επιχείρημα που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του κ. Χατζητρακόσια (που την κατηγόρησε ότι μεροληπτεί υπέρ του εκκαθαριστεί) όσο και του κ. Λουμιώτη (ο οποίος την κατηγόρησε για.. επιλεκτική εμπιστοσύνη, αφού δεν έσπευσε να εμπιστευτεί τις υπηρεσίες του δήμου όταν επρόκειτο για τους εργαζόμενους του Ξένιου).

 

 

Αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσο η απόφαση για τα 452 χιλιάδες ευρώ πέρασε από την οικονομική επιτροπή, εξέφρασε ο Δημήτρης Μπουραΐμης, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν ήρθε ποτέ προς έγκριση ούτε στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου το τελευταίο να δώσει εντολή για το αν θα υπάρξει ή όχι υπεράσπιση στο Εφετείο.

 

 

 

 

 

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ