KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Ήλιε μου, ήλιε μου

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Ρεαλιστικός και αναπτυξιακός ο Προυπολογισμός 2018 δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού

28/11/2017 14:57
Ανανεώθηκε 28/11/2017 15:09
3 '
Νίκος Σαράντης, δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού
ΕΛΤΑΕΛΤΑ

Εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Αγίων Αναργύρων–Καματερού για το 2018. Όπως ανέφερε στην εισήγηση του ο δήμαρχος Νίκος Σαράντης, πρόκειται να έναν Προϋπολογισμό ισοσκελισμένο, απόλυτα ρεαλιστικό και με σαφή ουσιαστικά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο νέος Προϋπολογισμός έχει τρεις βασικές προτεραιότητες:

  • Να καλύπτεται η μισθοδοσία των εργαζόμενων στο δήμο.
  • Να εξασφαλίζεται η λειτουργία όλων των κοινωνικών λειτουργιών και δομών, όλων των υπηρεσιών που παρέχονται στις οικογένειες και τα παιδιά, στους ηλικιωμένους, στους κοινωνικά αδυνάμους, από τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι τα ΚΑΠΗ.
  • Να λειτουργούν αποτελεσματικά οι υπηρεσίες για την καθημερινότητα του πολίτη. Να γίνονται οι απαραίτητες συντηρήσεις των δημοτικών υποδομών, του πρασίνου, των σχολείων, των παιδικών χαρών, των δρόμων. Να λειτουργεί η καθαριότητα και τα τεχνικά συνεργεία και να υπάρχει φροντίδα για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τις υπηρεσίες γραφείου που συναλλάσσονται καθημερινά με δημότες.

Κατά την εισήγησή του ο δήμαρχος Νίκος Σαράντης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συρρίκνωση  των ΚΑΠ, η οποία δεν αποκαταστάθηκε τα 3 τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα όλοι οι δήμοι να αγωνίζονται να σταθεροποιήσουν τα οικονομικά τους και τόνισε ότι πρότασή του στο συνέδιο της ΚΕΔΕ θα είναι “ο συνολικός επανασχεδιασμός των αρμοδιοτήτων και της λειτουργικότητας των Δήμων με τρόπο που να συνδυάζει την οικονομική τους αυτοτέλεια με την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στα διάφορα επίπεδα του κράτους”.

 

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού εξέφρασε τη φιλοδοξία της διοίκησής του να μην ασκεί απλώς διαχείριση της κατάστασης, αλλά να ανταποκριθεί με επάρκεια στις προσδοκίες των κατοίκων, υπογράμμισε ότι χάρη στον εξορθολογισμό των δαπανών και την συνεχή βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών υπήρχε το 2016 ακόμη μεγαλύτερο ταμειακό πλεόνασμα συγκριτικά με το 2015 και σημείωσε ότι ο δήμος έχει κατορθώσει  να εξοφλεί τις υποχρεώσεις σε προμηθευτές χωρίς σοβαρές καθυστερήσεις.

“Αυτή την στρατηγική πλέον βελτίωση των οικονομικών την πετύχαμε χωρίς καμιά αύξηση των δημοτικών τελών, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και όπως γνωρίζετε, για το 2018 πήραμε ήδη στο Δημοτικό μας Συμβούλιο την απόφαση για μια μείωση των δημοτικών τελών από 1,3 σε 1,25 ευρώ το τετραγωνικό. Αυτό χωρίς καμιά άλλη επιβάρυνση σε καμιά κατηγορία δημοτικών τελών και διατηρώντας όλες τις μειώσεις και απαλλαγές για αδύναμους κοινωνικά και οικονομικά συμπολίτες μας, προσθέτοντας μάλιστα κάποιες νέες απαλλαγές” υποστήριξε.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στον Προϋπολογισμό του 2018 εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υλοποιηθεί χωρίς προβλήματα και χαρακτήρισε ακόμα πιο  σημαντικό από το λογιστικό αποτέλεσμα,  το πραγματικό αποτέλεσμα στην πόλη.

‘Οσον αφορά στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα, επεσήμανε ότι περιλαμβάνει τα απαραίτητα μικρά έργα και συνολικά το τεχνικό μέρος των λειτουργιών του δήμου που ασχολούνται με την καθημερινότητα των πολιτών καθώς επίσης και έργα υποδομής, των οποίων οι πόροι έχουν εξασφαλιστεί από άλλες πηγές, κυρίως το ΕΣΠΑ-ΠΕΠ και τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

 

 

Ιδιαίτερα για τα αντιπλημμυρικά ανέφερε ότι υπάρχουν δύο ενταγμένα έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας έργα που οδεύουν άμεσα προς δημοπράτηση ενώ για τη μελέτη των αγωγών της λεκάνης του Καματερού, σημείωσε η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας πρότεινε να συμπεριληφθεί σε μια συνολική μελέτη που ετοιμάζεται για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων γύρω από το Ποικίλο Όρος.

Και κατέληξε: “Ο Προϋπολογισμός και μαζί του το Τεχνικό Πρόγραμμα που συζητάμε σήμερα είναι ισοσκελισμένος απόλυτα ρεαλιστικός και χάρη στις προσπάθειες όλων έχει  σαφή ουσιαστικά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, εκμεταλλευόμενος κάθε πηγή χρηματοδότησης που βελτιώνει τις υποδομές της πόλης μας”.

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: