KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Τέλος στο success story με το φυσικό αέριο βάζει η ΡΑΕ. Οι κάτοικοι του Δήμου Φυλής δεν ενδιαφέρονται για σύνδεση των νοικοκυριών τους

13/01/2019 19:25
Ανανεώθηκε 13/01/2019 19:38
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Αποτέλεσε (μετά το περίφημο ο Δήμος Φυλής έχει μηδενική παραβατικότητα) το top of the top των δηλώσεων του δημάρχου Χρήστου Παππού. Η αποστροφή του λόγου του στο δημοτικό συμβούλιο ότι η σύνδεση των δημοτικών κτιρίων με το φυσικό αέριο θα στοιχίσει περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του Δήμου, προκάλεσε αίσθηση αλλά και την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης που εξέφρασε αμφιβολίες τόσο για την σκοπιμότητα, όσο και για το χρόνο απόσβεσης αυτών των χρημάτων (δείτε ΕΔΩ).

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Μάλιστα, ο κ. Παππούς είχε χαρακτηρίσει «λίγα» τα χρήματα σε σχέση με την εξοικονόμηση που θα έχει ο δήμος στο μέλλον ενώ τόνισε ότι οι κάτοικοι στους δρόμους από τους οποίους θα περάσει το δίκτυο, αν θέλουν μπορούν να συγκεντρωθούν κατά ομάδες και να συνδεθούν με δικό τους κόστος με την εταιρία διανομής φυσικού αερίου.

Αν, ωστόσο, για το δήμαρχο Φυλής τα χρήματα αυτά είναι “ψίχουλα”, δε συμβαίνει το ίδιο και για τους κατοίκους του Δήμου, οι οποίοι δείχνουν ελάχιστο ενδιαφέρον για σύνδεση με το φυσικό αέριο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν από την Άδεια Διαχείρισης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου της Αττικής που εγκρίθηκε πρόσφατα από τη ΡΑΕ και συνθέτουν τον “χάρτη” της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου στο λεκανοπέδιο: ο τελευταίος Δήμος ως προς το ενδιαφέρον των καταναλωτών για σύνδεση με το φυσικό αέριο, με κριτήριο το μήκος του δικτύου ανά μετρητή, είναι ο Δήμος Φυλής.

Σημειώνεται ότι η ΡΑΕ ενέκρινε πρόσφατα και το πρόγραμμα ανάπτυξης του δικτύου διανομής στην Αττική για την περίοδο 2018 – 2022, που δίνει έμφαση στην προσέλκυση νέων πελατών οι οποίοι βρίσκονται σε περιοχές με ενεργό δίκτυο και δευτερευόντως στην επέκτασή του.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: