11.4 C
Athens
3 Μαρτίου 2024
spot_img
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΤην άμεση σύγκληση Δ.Σ ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Αχαρνών για το θέμα...

Την άμεση σύγκληση Δ.Σ ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Αχαρνών για το θέμα της εγκληματικότητας

- Advertisement -

Την καθυστέρηση που υπάρχει στη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης, αυτό , της εγκληματικότητας καταγγέλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αχαρνών.

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους τα κρούσματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας αυξάνονται διαρκώς, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα θύματα είναι μαθητές,γονείς και καθηγητές.

- Advertisement -
- Advertisement -

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλεχτήκαμε με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ καταγγέλλουμε στο λαό της περιοχής τη Δημοτική Αρχή για το γεγονός ότι καθυστερεί να ικανοποιήσει το αίτημα που είχαμε θέσει και ήταν να πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα το ζήτημα της εγκληματικότητας που απασχολεί ευρύτερα τον εργατικό – λαϊκό κόσμο της περιοχής μας.

Στην περιοχή μας είναι έντονο το πρόβλημα της εγκληματικότητας και παραβατικότητας. Μάλιστα, σε πολλά από τα σχολεία της περιοχής μας κλιμακώνονται τα περιστατικά επιθέσεων και κλοπών. Σε πολλές περιπτώσεις τα θύματα είναι μαθητές, γονείς και καθηγητές που βγαίνουν με σοβαρούς τραυματισμούς και δίκαια αγανακτούν γιατί δε λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία τους.

Δε διαφεύγει της προσοχής μας η συχνότητα των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, με δεδομένο και ότι ορισμένες φασιστικές δυνάμεις, που διαπλέκονται με το οργανωμένο έγκλημα, προσπαθούν συστηματικά να αξιοποιήσουν τέτοια φαινόμενα για να παρουσιαστούν ως «οι προστάτες» της περιοχής και να εκμεταλλευτούν πολιτικά το ζήτημα.Το πρόβλημα της εγκληματικότητας και παραβατικότητας είναι συνέπεια μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε βαθιά κρίση γιατί λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος και
όχι την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Η εγκληματικότητα δηλαδή δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο, συνδέεται άμεσα με μεγάλα συμφέροντα, με υπέρογκα κέρδη από τη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, από την πορνεία. Όπως έχει μάλιστα αποδειχθεί στην κατάσταση αυτή είναι διασυνδεδεμένοι
επιχειρηματίες, αλλά κατά καιρούς μέλη και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και  φασιστικά μορφώματα.

Είναι δεκάδες τα περιστατικά επίθεσης και κλοπής από φασιστοειδή σε μεροκαματιάρηδες μετανάστες στον Κόκκινο Μύλο, τον Άγιο Πέτρο, το Κεντρικό Μενίδι.Στο δήμο μας το πρόβλημα είναι πιο οξυμένο γιατί διαχρονικά, και με την ανοχή των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών, το Μενίδι έγινε κέντρο πολλών και διαφορετικών εγκληματικών δραστηριοτήτων, με πιο προφανή εκείνη της διακίνησης των ναρκωτικών.

Δραστηριότητες που δε μπορούν να ξεριζωθούν γιατί συνδέονται με επιχειρηματικά συμφέροντα και με κρατικούς μηχανισμούς. Με τη πολιτική τους στηρίζουν τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, απονεκρώνουν συστηματικά τις δομές του αθλητισμού, του πολιτισμού της πρόληψης κατά των ναρκωτικών αλλά και τις δομές επανένταξης για τους τοξικομανείς, παρέχουν άλλοθι αντικειμενικά στη δράση φασιστικών, ναζιστικών και άλλων αντιδραστικών ομάδων στην περιοχή μας, με αφορμή την εγκληματικότητα.
Ειδικά στο ζήτημα της φύλαξης των σχολείων υπάρχει σοβαρή ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής. Παρά τις διαμαρτυρίες των καθηγητών και των γονιών, δεν παίρνει ακόμη και τα στοιχειώδη μέτρα, ούτε καν διεκδικεί από την Κυβέρνηση έκτακτο κονδύλι για τις ανάγκες φύλαξης των σχολείων.

Στο όνομα των περικοπών και του προγράμματος Οικονομικής Εξυγίανσης του Δήμου και της μειωμένης χρηματοδότησης για τα λειτουργικά έξοδα, τα περισσότερα σχολεία έχουν ανεπαρκή φωτισμό και υποτυπώδη μέτρα φύλαξης. Έτσι είναι ένας εύκολος στόχος για τους επιτήδειους.
Η λύση στο πρόβλημα της εγκληματικότητας δεν είναι η αύξηση της αστυνομοκρατίας. Η ίδια η ζωή το έχει αποδείξει αυτό.
Τα μέτρα του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αχαρνών και της Αστυνομίας (στο οποίο όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης) δεν έχουν  καμία ουσιαστική επίπτωση στην παραβατικότητα πολύ απλά γιατί στηρίζονται σε
μηχανισμούς που ο βασικός τους προσανατολισμός τους είναι η καταστολή των εργατικών-λαϊκών κινητοποιήσεων, η προάσπιση αυτών των συμφερόντων που συντηρούν και τροφοδοτούν την εγκληματικότητα.

Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή έδωσε ως αντάλλαγμα στην Αστυνομία για τις υπηρεσίες αυτές 50 στρέμματα δημοτικής γης (οι
εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας) για 50 χρόνια, τεχνικό προσωπικό και μέσα για την υποστήριξη των περιπολικών της και άλλα.
Οι αναδιαρθρώσεις και συγχωνεύσεις των αστυνομικών τμημάτων δεν γίνονται με κριτήριο την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος αλλά με γνώμονα τη μείωση των κρατικών δαπανών.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (την πολιτική της οποίας στηρίζει η διοίκηση του Δήμου), όπως άλλωστε και των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν είναι η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος αλλά η τρομοκράτηση και καταστολή του λαϊκού κινήματος.

Αυτό αποδεικνύει και η γενικότερη διάταξη της αστυνομίας γι αυτό και χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται στα ΜΑΤ και σε
άλλες υπηρεσίες που έχουν αποστολή την καταστολή των εργατικών – λαϊκών αγώνων.
Αυτό δε σημαίνει ότι ταυτίζουμε το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας με τον κατασταλτικό ρόλο που αντικειμενικά έχουν αυτά τα σώματα στα πλαίσια αυτού του συστήματος.

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε την υποκρισία της κυβέρνησης, που από τη μία τάχα συμμερίζεται τη δίκαιη αγανάκτηση των λαϊκών οικογενειών για την αύξηση της  εγκληματικότητας στο Δήμο μας και αλλού, και από την άλλη σε απόλυτη προσαρμογή με
τις επιταγές της ΕΕ αλλά και τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των άλλων αστικών  κομμάτων, φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση των δήθεν «μαλακών»  ναρκωτικών, νομιμοποιεί δηλαδή το εμπόριο.

Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι τέτοια φαινόμενα ξεριζώθηκαν μόνο όταν ξεριζώθηκαν οι αιτίες που τα γεννούν και τα τροφοδοτούν, δηλαδή τα  επιχειρηματικά καπιταλιστικά συμφέροντα και το κράτος, η εξουσία που τα περιφρουρεί. Και αυτό βεβαίως έγινε χάρη στην κινητοποίηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και δεν ήταν έργο κάποιων αυτόκλητων  μπράβων και νταβατζήδων.
Οι εργαζόμενοι, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, ο λαός του Μενιδίου πρέπει να  βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
– Να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, τους συλλόγους τους, στους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος.
– Να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα που στρέφονται ενάντια στις αιτίες αυτών των  φαινομένων και να παλέψουν συνολικά για να ξεριζώσουν όλο αυτό το σημερινό σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που μπροστά στο κέρδος δε διστάζει σε κανένα έγκλημα, να
γκρεμίσουν την εξουσία που το προστατεύει.
– Να καταδικάσουν κυβερνήσεις, δημοτικές αρχές, δυνάμεις που με την πολιτική τους άμεσα και έμμεσα ενισχύουν τέτοια φαινόμενα.
– Να μην παγιδευτούν στην ενίσχυση των μέτρων καταστολής που θα βρουν αύριο  απέναντί τους ως απεργοί, ως εργαζόμενοι, άνεργοι που κινητοποιούνται ενάντια στην αδικία, ενάντια στην εκμετάλλευση, διεκδικώντας το δίκιο τους, για τη ζωή τη δικιά τους
και των παιδιών τους.
– Να ανοίξουν το δρόμο με την πάλη τους για την κοινωνία που κανένας δε θα  φοβάται, κανένας δε θα νιώθει ανασφάλεια συνολικά στη ζωή του, γιατί δεν θα υπάρχει το κυνήγι του κέρδους, γιατί όλος ο πλούτος θα ανήκει στους εργαζόμενους όπως και η
εξουσία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να καταδικάσει τις επιθέσεις και τις κλοπές στα σχολεία της περιοχής μας και να λάβει τις πολιτικές αποφάσεις για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από την εγκληματικότητα.

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ