KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Θα ακούσει κανείς ή θα γίνουμε Κούγκι;

HOT STORY

Το δημαρχείο στα Άνω Λιόσια αποπειράθηκε να διαρρήξει ο 43χρονος τσιγγάνος που οδήγησε σε διαθεσιμότητα 7 αστυνομικούς. Μεταξύ αυτών και τον πρ. διοικητή του Α.Τ Άνω Λιοσίων

09/03/2017 09:19
Ανανεώθηκε 09/03/2017 15:45
3 '
αστυνομικοί, αστυνομία
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Μέχρι και το δημαρχείο στα Άνω Λιόσια αποπειράθηκε να ληστέψει χθες βράδυ, ο 43χρονος τσιγγάνος, που κατάφερε με τις καταγγελίες και, με κάποιον ανεξήγητο τρόπο, να οδηγήσει επτά αστυνομικούς σε διαθεσιμότητα. Ειδικά χθες, ο, σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά, τσιγγάνος επιδόθηκε σε τρεις απόπειρες κλοπής στα Άνω Λιόσια, ίσως γιατί αισθάνεται πλέον πως στην περιοχή έχει “ασυλία” εκ των εσω (τερικών).

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Δυο αξιωματικοί της αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην διοικητής του τμήματος τάξης των Άνω Λιοσίων, ο οποίος έφυγε από την περιοχή όταν προήχθη σε αστυνομικό διευθυντή, τρεις αστυνομικοί και δύο ειδικοί φρουροί σε υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής βρέθηκαν στο στόχαστρο πειθαρχικής διερεύνησης και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, λόγω του… υπερβάλλοντος ζήλου που έδειξε η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας στις καταγγελίες 43χρονου τσιγγάνου ότι – κατά τη σύλληψή του – του άσκησαν ψυχολογική και σωματική βία και του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο. Παράλληλα,  δε φρόντισε να διασταυρώσει την αξιοπιστία του καταγγέλοντος, λαμβάνοντας μέτρα κατά των αστυνομικών.

Την επομένη, από την ημέρα που ο 43χρονος αφέθηκε ελεύθερος και οι αστυνομικοί οδηγούνταν σε διαθεσιμότητα, συνελήφθη (σ.σ. ξημερώματα Σαββάτου) μετά από διάρρηξη σε κρεοπωλείο στο Μενίδι, από το οποίο έφυγε μαζί με την… ταμειακή μηχανή.

Και πάλι, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το βράδυ να κάνει τρεις απόπειρες διάρρηξης στα Άνω Λιόσια, μια από τις οποίες ήταν στο δημαρχείο στην πλατεία Ηρώων!

«Βίος και πολιτεία» για τον 43χρονο τσιγγάνοι

Ο 43χρονος, τον οποίο πίστεψαν οι εσωτερικές υποθέσεις, οδηγώντας 7 αστυνομικούς – οι δυο εξ αυτών αξιωματικοί με πολλά χρόνια υπηρεσίας –  διαθέτει ένα πολυσέλιδο ποινικό μητρώο. Το συγκεκριμένο άτομο, φέρεται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές να έχει «επισκεφτεί» από το 2010 μέχρι και σήμερα τουλάχιστον άλλες 5 φορές τα κρατητήρια του Α.Τ  Άνω Λιοσίων, ενώ κατά το παρελθόν είχε επιχειρήσει να οδηγήσει στις Εσωτερικές Υποθέσεις αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών στο Βόλο, ο οποίος και τον είχε συλλάβει.

Τις ίδιες απειλές εκτόξευσε και κατά των αστυνομικών που τον συνέλαβαν μετά την απόπειρα διάρρηξης του κρεοπωλείου τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στις Αχαρνές, «μόλις χθες έστειλα καμιά δεκαριά δικούς σας στον εισαγγελέα, θα στείλω κι εσάς» φέρεται να τους είπε ενώ απείλησε τον ιδιοκτήτη του κρεοπωλείου ότι θα του κάψει το μαγαζί.

Ε.ΑΣ.Υ.Δ.Α.: «Σεσημασμένος από το 1989»

Την έντονη αντίδρασή της για την απόφαση κατά των 7 αστυνομικών εξέφρασε η Ένωση Αστυνομικών  Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ο πρόεδρος της οποίας Γιώργος Σταματάκης ήταν κατηγορηματικός:

«Επτά συνάδελφοι της Δυτικής Αττικής, οι πέντε εκ των οποίων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, οδηγήθηκαν χθες στο αυτόφωρο και θα οδηγηθούν ξανά την Τρίτη, μετά από καταγγελία 42χρονου Ρομά ο οποίος τυγχάνει σεσημασμένος και απασχολεί τη δικαιοσύνη από το 1989 τουλάχιστον, για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών. Ο συγκεκριμένος σήμερα το πρωί συνελήφθη εκ νέου από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης κατά τη διάρρηξη κρεοπωλείου στις Αχαρνές. Κατά τη στιγμή της σύλληψης του απείλησε τους συναδέλφους ότι θα τους καταγγείλει για βιαιοπραγία εναντίον του στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Γνωρίζει πολύ καλά από ότι φαίνεται πώς να προστατεύεται και από θύτης να γίνεται θύμα. Οι συνάδελφοι έκαναν ως όφειλαν τη δουλειά τους και τη Δευτέρα θα οδηγηθεί για να δικαστεί στο αυτόφωρο. Η Ένωση μας έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τη δίκη του συγκεκριμένου κακοποιού αλλά και των συναδέλφων οι οποίοι κατηγορήθηκαν από τον συγκεκριμένο».

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: