KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Αίθουσα “Χρήστος Τσεβάς” στο 5ο γυμνάσιο Αχαρνών

31/01/2016 15:58
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Επίτιμο μέλος του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης ο διευθυντής και η καθηγήτρια εικαστικών του σχολείου

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το πρώτο δημόσιο σχολείο του οποίου αίθουσα θα φέρει το όνομα του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου Χρήστου Τσεβά  θα είναι το 5ο γυμνάσιο Αχαρνών,όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης “Χρήστος Τσεβάς” Ρένα Κουμπούρη.

Ανακηρύσσοντας επίτιμο μέλος του Ομίλου, το διευθυντή του σχολείου Σπύρο Καραβία και την καθηγήτρια των εικαστικών κ. Εφετζή, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η κα Κουμπούρη ανάτρεξε στην αρχή της συνεργασίας, πριν ένα χρόνο, με το 5ο γυμνάσιο που οδήγησε στην ολική μεταμόρφωση του σχολείου σ΄ένα ζωντανό κύτταρο τέχνης και στη στενή σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ των μαθητών και του κ.Τσεβά.

Σ΄έναν από τους τοίχους του σχολείου, τα παιδιά , φιλοτέχνησαν έναν από τους πιο γνωστούς πίνακες του ζωγράφου “Το παραδοσιακό σπίτι” . Η τοιχογραφία, αντίγραφο από τον πρωτότυπο πίνακα του λαϊκού μας ζωγράφου, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν τον ίδιο και το έργο του. “Τώρα, όποιος περνά μπροστά από τον  “ομιλώντα τοίχο”, στέκεται να αφουγκραστεί τους ψιθύρους του παρελθόντος και ίσως, να προβληματιστεί για το παρόν και για το μέλλον”!

Η εκδήλωση ονοματοδοσίας της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου σε “Χρήστος Τσεβάς” πήρε ,πριν λίγες ημέρες, την τυπική έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο Αχαρνών , θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου, στις 18:30 στο χώρο του σχολείου.

Χρήστος Τσεβάς
Ο Λαϊκός ζωγράφος Χρήστος Τσεβάς
Παραδοσιακό_σπίτι
Το “Παραδοσιακό σπίτι” που κοσμεί τον τοίχο του 5ου γυμνασίου Αχαρνών

5ο γυμνάσιο Αχαρνών (Custom)

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: