KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

ΥΓΕΙΑ

Κιρσοκήλη: Ποιες είναι οι αιτίες, τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση;

21/09/2015 14:53
2 '
Κιρσοκήλη
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Κιρσοκήλη, ονομάζουμε την παρουσία πολλών κιρσών, δηλαδή φλεβών, που συνδέονται με τον κάθε όρχι και με το υπόλοιπο σώμα. Η ανεπάρκεια της λειτουργίας αυτής, εμποδίζει την κανονική αιμάτωση της περιοχής, από την περιοχή των όρχεων προς την καρδιά.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Συνήθως η κιρσοκήλη εμφανίζεται σε νέους άντρες, οι οποίοι διανύουν την ηλικία των 15-25 χρόνων και είναι μία από τις κυριότερες μορφές υπογονιμότητας. Από την στιγμή που το πρόβλημα διορθωθεί με χειρουργείο, στην συνέχεια και η υπογονιμότητα διορθώνεται αυτόματα.

Συμπτώματα

Ο ίδιος ο άντρας μπορεί να καταλάβει ένα έντονο πρήξιμο στην βουβωνική περιοχή και μία ενόχληση όταν είναι όρθιος. Στην όρθια θέση μάλιστα μπορεί να φανεί ξεκάθαρα το πρόβλημα.

Διάγνωση

Η πρώτη εξέταση, η οποία πραγματοποιείται είναι το υπερηχογράφημα, το οποίο μπορεί να φανερώσει και αν υπάρχει άλλη πάθηση στην περιοχή της κοιλίας, που μπορεί να σχετίζεται με την κιρσοκήλη.

Θεραπεία

Από την στιγμή που δεν έχει επηρεάσει την γονιμότητα του άντρα, η κιρσοκήλη μπορεί να μείνει χωρίς χειρουργική επέμβαση. Από την στιγμή όμως, που οι ενδείξεις φανερώσουν ότι έχει επηρεάσει την γονιμότητα, είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί η χειρουργική επέμβαση, η οποία γίνεται κυρίως λαπαροσκοπικά.

Περίπου το 10% των αντρών, που έχει υποβληθεί σε επέμβαση επανεμφανίζει την πάθηση, με αποτέλεσμα να υπάρχει συγκεκριμένη αντιμετώπιση εκ νέου από τον γιατρό σας.

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με όλα τα ανδρολογικά προβλήματα, μπορείτε να βρείτε στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών. Θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με παθήσεις, όπως η νόσος Peyronie, η ανδρική υπογονιμότητα, οι παθήσεις προστάτη, η ογκολογική ανδρολογία κ.α.

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: