KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

ΦΥΛΗ

«Κόκκινη» κάρτα από Περιφέρεια Αττικής για το αντιπλημμυρικό. Απάντησε ότι ο δήμος Φυλής δεν έχει αρμοδιότητα να προχωρήσει

06/12/2015 17:03
Ανανεώθηκε 06/12/2015 17:05
2 '
περιφέρεια Αττικής, μελέτη, αντιπλημμυρικά έργα, ανατολικό τμήμα, Άνω Λιοσίων
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

«Κανονικά και όπως έχει προγραμματιστεί θα προχωρήσουν από την Περιφέρεια Αττικής οι διαδικασίες για τη μελέτη του αντιπλημμυρικού έργου στο ανατολικό τμήμα της λεκάνης του δήμου Φυλής». Αυτό, σε γενικές γραμμές, απάντησαν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου και οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας στην επιστολή του δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, με την οποία τους ζητούσε να σταματήσουν οι διαδικασίες από την Περιφέρεια, για μελέτη αντιπλημμυρικού έργου ύψους 830.400 ευρώ, δηλώνοντας ότι θα την κάνει με χρήματα του δήμου.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαντητική επιστολή που εστάλη στο δήμαρχο Φυλής αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η αρμοδιότητα για αντιπλημμυρικά έργα τέτοιου μεγέθους και τέτοιας σημασίας ανήκει μόνο στην Περιφέρεια, η οποία διαθέτει όλες τις νόμιμες αδειοδοτήσεις και όχι στο δήμο. Ως εκ τούτου θα προχωρήσει κανονικά στην υλοποίηση του προγράμματος αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως έχει προγραμματιστεί, τόσο όσον αφορά στις μελέτες, όσο και στα έργα.

Πέρα από το γεγονός ότι είναι σα να χαρίζεις σε κάποιον 800.000 ευρώ για να φτιάξει κάτι και να σου λέει “όχι ευχαριστώ θα χαλάσω δικά μου χρήματα”, πηγές της Περιφέρειας εξηγούν ότι η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής συνίσταται σε δυο κύρια έργα που αφορούν στο ανατολικό αλλά και το δυτικό τμήμα της λεκάνης των Άνω Λιοσίων, τα οποία δεν μπορούν να γίνουν αποσπασματικά, χωριστά ή πρόχειρα. “Κανείς δε μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα, η μελέτη του ανατολικού τμήματος της λεκάνης να προβλέψει ότι θα χρειαστεί η εκτροπή ενός ρέματος που αφορά στο δυτικό, οπότε θα πρέπει να υπάρχει κοινή συνισταμένη” σημειώνουν.

Εξάλλου, όπως τονίζουν στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ειδικοί μελετητές, το Κεντρικό Συμβούλιο Υδραυλικών Έργων – που είναι και ο φορέας αδειοδότησης – θεωρείται εξαιρετικά αδύνατο να δώσει άδεια στο δήμο, έστω και για την ανάθεση μελέτης, εφόσον “οι διατομές που προβλέπει το έργο είναι εκτός δικαιοδοσίας του”.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: