KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

ΑΧΑΡΝΕΣ

Άκαρπο το Δ. Σ Αχαρνών για τα θέματα παιδείας

10/03/2013 19:50
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

dimotiko symvoulio gia tin paidia 1 custom customΠερίτρανη απόδειξη ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ούτε για τα αυτονόητα αποτέλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο στις Αχαρνές, που είχε ως κορυφαίο θέμα τα προβλήματα της παιδείας στο Δήμο. Ένα Δ.Σ που θα έπρεπε να χαρακτηριστεί για την ομοθυμία των δημοτικών παρατάξεων να εναντιωθούν σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της παιδείας, χαρακτηρίστηκε από την γνωστή έλλειψη φαντασίας, την ακατάπαυστη πολυλογία και τις αλληλοκατηγόριες.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Βασίλης Τοπαλιανίδης έθεσε, ευθύς εξ’ αρχής, τα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα στις Αχαρνές. Λιγοστοί πόροι σε σύγκριση με τις ανάγκες των σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικά κενά, καινούργια σχολεία, απλήρωτο προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας, προβλήματα με τη σίτιση των παιδιών και τον εμβολιασμό τους αποτελούν τα “καυτά” ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο γραμματέας του συλλόγου δασκάλων “Σωκράτης” Δημήτρης Τρίμπος ο οποίος έκανε λόγο για σχολεία χωρίς θέρμανση, χωρίς αναλώσιμα υλικά και με μαθητές που πεινάνε. “Το ταμείο των σχολικών επιτροπών είναι μείον, ενώ έχει έρθει η 3η δόση του 12 και η 1η του 13, δεν έχουν κατανεμηθεί τα χρήματα στις επιτροπές και συνεπώς δεν έχουν φτάσει στα σχολεία” τόνισε ο κ. Τρίμπος. Επιπλέον, στα δημοτικά σχολεία της περιοχής υπάρχουν 25-30 κενά, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικοτήτων που δημιουργούν πρόβλημα στην ροή των μαθημάτων. Όσον αφορά στα σχολικά κτίρια ο κ. Τρίμπος επέρριψε ευθύνες στο Δήμο και είπε ότι η Δ.Α πρέπει ν’ αναλάβει πρωτοβουλία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα του υποσιτισμού, που όπως φαίνεται, έχει λάβει διαστάσεις μεγαλύτερες απ’ ότι υπολογιζόταν.”Να μην έρθετε στη δύσκολη θέση να σας πει ένας μαθητής 7 χρονών “κύριε, πεινάω”. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Γι’ αυτό απαιτούμε από το δήμο να πάρει σαφείς και ξεκάθαρες πρωτοβουλίες ώστε να παίρνουν πρωινό και πρόγευμα όλα τα παιδιά και να προσφέρετε γεύμα στα παιδιά του ολοήμερου”, ζήτησε ο γραμματέας του “Σωκράτη”.

Τις  ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου Αχαρνών επεσήμαναν και τα μέλη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κώστας Καρυδάκης και Λάμπης Καλογεράκης που κατήγγειλαν το γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει κατανείμει στις δύο σχολικές επιτροπές τα χρήματα που έχει εισπράξει ως επιχορήγηση από το Υπουργείο καθώς και το κονδύλι από τη ΣΑΤΑ, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει απλήρωτοι  λογαριασμοί των σχολείων στις ΔΕΚΟ, περί τις 250 χιλιάδες ευρώ και να παρουσιάζονται ελλείψεις υλικών και γραφικής ύλης.

“Ως Ένωση είχαμε υποβάλλει υπόμνημα με τα σχολεία που χρειάζονται συντήρηση . Δεν γίνονται, όμως, συντηρήσεις παρά μόνο σε επείγουσες ζημιές”.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης  Κώστας Καρυδάκης διευκρίνισε ότι σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια είχαν ληφθεί αποφάσεις οι οποίες, όμως, ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί. Συγκεκριμένα, στο Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου αποφασίστηκε η δημιουργία μητρώου σχολείων, που δεν υλοποιήθηκε. Επίσης, είχε συγκροτηθεί μια επιτροπή για τη διεκδίκηση μεγαλύτερης επιχορήγησης για τα σχολεία, η οποία επισκέφτηκε το Υπουργείο παιδείας και στη συνέχεια αδράνησε. Ο κ. Καρυδάκης αναφέρθηκε και στην απόφαση του Δ.Σ να συγκαλούνται δύο Δ.Σ το χρόνο,για θέματα παιδείας, που δεν τηρήθηκε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων γονέων και κηδεμόνων Ανατολικής Αττικής Ευστάθιος Νταντής εξέφρασε την αγωνία του για τις συμπτύξεις σε τμήματα και μονάδες. Όπως, διευκρίνισε ο Δήμος Αχαρνών δεν θ’ αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα και γι’ αυτό ο δήμος πρέπει να επαγρυπνά.

 

dimotiko symvoulio gia tin paidia 2 custom dimotiko symvoulio gia tin paidia 4 custom dimotiko symvoulio gia tin paidia 5 custom

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: