KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΦΥΛΗ

“Αποκεφάλισε” το Βαγγέλη Σταματάκο από τον παιδικό σταθμό Φυλής ο Χρήστος Παππούς

01/11/2017 18:33
Ανανεώθηκε 01/11/2017 19:12
2 '
Βαγγέλης Σταματάκος, δήμος Φυλής
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Σε μια αιφνιδιαστική, για το ευρύ κοινό, κίνηση “αποκεφαλισμού” του Βαγγέλη Σταματάκου από την προεδρία στο παιδικό σταθμό Φυλής, προχώρησε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Αφορμή για το “τέλος εποχής” ήταν η παραίτηση ενός μέλος του Δ.Σ του νομικού προσώπου αλλά η αιτία βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στις κακές σχέσεις που διατηρούσαν μεταξύ τους.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τις κακές σχέσεις μεταξύ των δυο ανδρών τροφοδοτούσε όλο το προηγούμενο διάστημα η προυπάρχουσα “κόντρα” του Βαγγέλη Σταματάκου με την πρόεδρο του Τοπικού συμβουλίου Φυλής, τακτικό μέλος του παιδικού σταθμού Φυλής και συνεργάτη του δημάρχου, Ελένη Λιάκου. Εντάθηκαν, ωστόσο, όταν ο πρόεδρος του παιδικού σταθμού επέλεξε το “στρατόπεδο” του Δημήτρη Καμπόλη στην ανεπίσημη αλλά επιβεβαιωμένη διαμάχη του με το Χρήστο Παππού. Άλλωστε και η κυρία Λιάκου διατηρεί εξαιρετικά κακές σχέσεις με το γραφείο του αντιδημάρχου Διοίκησης.

Με αφορμή την πρόσφατη παραίτηση του τακτικού μέλους του Δ.Σ. Μιχάλη Καλογερόπουλου από το νομικό πρόσωπο του παιδικού σταθμού Φυλής, ο κ. Παππούς όρισε τον εαυτό του τακτικό μέλος, απόφαση που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Μέχρι εδώ δεν υπήρχε κανένα προμήνυμα.

Γνώστες της αυτοδιοίκησης, ωστόσο, έλεγαν ότι με βάση νόμο του 2006, ο δήμαρχος, σε όποιο νομικό πρόσωπο πάει ως μέλος, δε μπορεί να οριστεί τίποτε λιγότερο από πρόεδρος. Πράγματι, με βάση το άρθρο 240 του Ν. 3463/2006 «…Στην περίπτωση που μέλος έχει ορισθεί, από το δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος ή ο πρόεδρος της Κοινότητας, αυτός αυτοδικαίως καθίσταται και πρόεδρος αντιστοίχως, του διοικητικού συμβουλίου». Συνεπώς, παρά το γεγονός ότι αντικατέστησε ένα απλό μέλος, ορίστηκε αυτοδίκαια πρόεδρος.

Για την ιστορία να πούμε, ότι στην απόφαση μειοψήφησαν οι Δημήτρης Μπουραΐμης και Γιώργος Αβράμης ενώ το νέο διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου διαμορφώνεται ως εξής: πρόεδρος Χρήστος Παππούς, αντιπρόεδρος Στυλιανός Νίκας και τακτικά μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Μπρέμπος , Σταμάτης Αβράμης, Δημήτρης Πουλιάσης, Ελένη Λιάκου, Βαγγέλης Σταματάκος και
Πίνης Πέτρος.

 

Δείτε την απόφαση της αντικατάστασης του προέδρου του παιδικού σταθμού Φυλής:

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: