4.5 C
Athens
24 Ιανουαρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Τι απάντησαν δύο υπουργεία σε επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων του δήμου Αχαρνών

Τι απάντησαν δύο υπουργεία σε επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων του δήμου Αχαρνών

- Advertisement -

Γενικές και αόριστες απαντήσεις στην επιστολή-διαμαρτυρίας των κατοίκων των Αχαρνών-Θρακομακεδόνων που έκαναν λόγο για σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές του δήμου καθώς και για αυξανόμενη και έντονη παραβατικότηται στην περιοχή έδωσαν  τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας με αφορμή σχετική αναφορά του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής Θανάση Μπούρα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών μιλά για αξιόλογη μείωση των ποσοστών των παραβατικών συμπεριφορών! Ο δε Υπουργός Υγείας κάνει λόγο για προγράμματα που ΘΑ λάβουν χώρα προσεχώς στην περιοχή, χωρίς να διαφαίνεται άμεσα κάποια παρέμβαση.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας έχει γίνει αντιληπτή στον ΟΚΑΝΑ η αγωνία και η αγανάκτηση των κατοίκων του Δήμου Αχαρνών-Θρακομακεδόνων απέναντι στην εγκληματικότητα συγκεκριμένων ομάδων, αλλά και του εκφοβισμού που νοιώθουν στην καθημερινότητά τους.

«Ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών, στο μέτρο που του αναλογεί, έχει κάνει τις απαιτούμενες επαφές με την τοπική κοινότητα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυο – πιθανόν σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ – αλλά και ένα σχέδιο παρέμβασης σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες που χρήζουν ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και θεραπείας στον τομέα των εξαρτήσεων. Παράλληλα, μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου Ο.Χ.Ε. Β.Α.Α. (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης) και κατόπιν συνεργασίας με τον ΑΣΔΑ (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας), ο ΟΚΑΝΑ θα προβεί σε οργάνωση ομάδων «δουλειάς στο δρόμο» (streetwork), οι οποίες πρόθεσή μας είναι να κάνουν παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων, και στην εν λόγω περιοχή. Επιπλέον, μέσω του ΕΣΠΑ του Π.Ε.Π. Αττικής, έχουν κατοχυρωθεί στον ΟΚΑΝΑ μια κινητή μονάδα και δυο βαν, ένα εκ των οποίων θα διατεθεί για παρεμβάσεις streetwork στην περιοχή των Αχαρνών».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών υπεύθυνος για θέματα προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας, αναφέρθηκε στην εφαρμογή του προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής, βάσει του οποίου, για την αστυνόμευση των περιοχών εδαφικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής υλοποιείται επικαιροποιημένο Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης, το οποίο εστιάζει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, καθώς και στην ουσιαστική και οριζόντια διαχείριση κάθε μορφής αναφυόμενων ζητημάτων αστυνομικής φύσης.

Κατ’ εφαρμογή αυτού, στις ως άνω περιοχές, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες διενεργούνται, πλέον της παράλληλης δραστηριοποίησης των υπολοίπων ειδικών επιχειρησιακών Ομάδων (ΔΙ.ΑΣ., Ο.Π.Κ.Ε., κ.λπ.) -σε καθημερινή βάση και καθ’ όλο το 24ωρο- στοχευμένοι και συστηματικοί έλεγχοι, αλλά και εξειδικευμένες δράσεις (πεζές – εποχούμενες περιπολίες, εξορμήσεις, συγκρότηση συνεργείων – ομάδων ελέγχου), με σκοπό αφενός την αποτελεσματική διαχείριση κάθε είδους παραβατικότητας, στο πλαίσιο αναβάθμισης του επιπέδου της εμφανούς αστυνόμευσης, αφετέρου δε τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών ασφαλείας για τους πολίτες.

«Επιπλέον, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών αστυνόμευσης που δημιουργήθηκαν στο Δήμο Αχαρνών, αποφασίσθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας και δράσης στην περιοχή, μεταξύ άλλων, με την ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων, την ενίσχυση της δύναμης των οικείων αστυνομικών Υπηρεσιών και την αναβάθμιση της αστυνομικής παρουσίας και δράσης, μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων σε επιμέρους τομείς του εν λόγω Δήμου».

Συγκεκριμένα, στην περιοχή Αχαρνών-Θρακομακεδόνων σύμφωνα με τον κ.Τόσκα σημειώνεται αξιόλογη μείωση των ποσοστών σε μία σειρά παραβατικών συμπεριφορών (κλοπές-διαρρήξεις, κλοπές τροχοφόρων, ληστείες, απάτες, υποθέσεις ναρκωτικών) κατά το έτος 2017, συγκριτικά με το 2016. Επισημαίνεται, δε, ότι η δραστηριοποίηση συνεχίζεται συστηματικά και με αμείωτη ένταση, με απώτερο στόχο την επίτευξη του – κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό – επιθυμητού περιβάλλοντος ασφάλειας για τους πολίτες.

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -