11.4 C
Athens
11 Αυγούστου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Στην 1η διεθνική συνάντηση καθηγητών του Erasmus+, το 1ο γυμνάσιο Αχαρνών

Στην 1η διεθνική συνάντηση καθηγητών του Erasmus+, το 1ο γυμνάσιο Αχαρνών

- Advertisement -

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “ENOCULTURE. Start of european enology. Prephyloxeric european grapes” , στο οποίο συμμετέχει το 1ο γυμνάσιο Αχαρνών, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διεθνική συνάντηση των εταίρων καθηγητών στο Burgos της Ισπανίας από 13 έως 17 Νοεμβρίου 2018.

Οι συμμετέχοντες εκπροσωπούσαν τα σχολεία: Colegio Aurelio Gomez Escolar (Ισπανία), Universidad de Burgos (Ισπανία), IES TEGUISE (Ισπανία), 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών (Ελλάδα), 5ο Γυμνάσιο Χανίων (Ελλάδα) και Περιφερειακό Γυμνάσιο Λιβαδιών  (Κύπρος).

- Advertisement -
- Advertisement -

Η συνάντηση των εταίρων διήρκεσε τρεις μέρες. Την πρώτη μέρα οι εταίροι συναντήθηκαν στο συντονιστικό σχολείο Colegio Aurelio Gomez Escolar, όπου γνωρίστηκαν μεταξύ τους και στη συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου έγινε επίσημα η υποδοχή τους, παρουσιάστηκαν τα σχολεία τους και ανταλλάχτηκαν δώρα.

Ακολούθησε μια δραστηριότητα στην τάξη, όπου οι μαθητές κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τα αρώματα του κρασιού χρησιμοποιώντας κατάλληλο kit δραστηριότητας.

Αργότερα έγινε επίσκεψη στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου του Burgos, όπου οι εταίροι καθηγητές και οι Ισπανοί μαθητές παρακολούθησαν πειράματα για την ανάλυση του κρασιού. Τοπικός τηλεοπτικός σταθμός κάλυψε τη δραστηριότητα.

Η συνάντηση μεταξύ των εταίρων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Burgos. Οι καθηγητές από όλα τα συμμετέχοντα ιδρύματα σχεδίασαν και κατάρτισαν τις δραστηριότητες και την κινητικότητα των συμμετεχόντων για τους προσεχείς μήνες.

Τη δεύτερη μέρα έγινε επίσκεψη σε οινοποιείο στην περιοχή της Rioja, στους αμπελώνες της, δόθηκε συνέντευξη στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και το βράδυ  παρουσιάστηκε η πολιτιστική κληρονομιά των συμμετεχόντων σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Ανθρωπιστικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Burgos.

Την Τρίτη μέρα επισκεφθήκαμε ένα οινοποιείο στην περιοχή της Rueda που συνδυάστηκε με μια δραστηριότητα των Ισπανών μαθητών σχετική με το μύθο του Μινώταυρου.

Το απόγευμα οι εταίροι για μια ακόμη φορά επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο, όπου έλαβαν μέρος σε τεστ οινογευσίας και έκαναν παρουσιάσεις σχετικές με την καλλιέργεια των αμπελιών και την οινολογία στην Ελλάδα, την Κύπρο και στα Κανάρια Νησιά σε φοιτητές του διατμηματικού μεταπτυχιακού με θέμα «Κουλτούρα του κρασιού.  Οινοτουρισμός». Η μέρα έκλεισε με αποχαιρετιστήριο δείπνο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον διαδικτυακό τόπο του προγράμματος: https://proyectoenologico.wixsite.com/enocultura

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -