KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Σπασμωδικές κινήσεις από τους εκκαθαριστές του Ξένιου. Νέα αγωγή κατά των εργαζομένων

21/04/2014 16:51
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

sima xeniosΣε νέα σπασμωδική κίνηση εναντίον των εργαζομένων του ΞΕΝΙΟΥ προχώρησε η ομάδα των εκκαθαριστών, καταθέτοντας αγωγή και ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η επίσχεση εργασίας τους, λόγω ακυρότητας των συμβάσεών εργασίας τους! Μιλώντας, πάντως, στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης, για άλλη μια φορά, κάλυψε τους εργαζόμενους ενώ το νέο επεισόδιο στην αντιδικία των δυο πλευρών, πέρα από το ότι έρχεται να δυναμιτίσει το κλίμα, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα των εκκαθαριστών.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Σε λίγες ημέρες, στις 13 Μαΐου 2014, εκδικάζεται η κύρια αγωγή των εργαζομένων του ΞΕΝΙΟΥ κατά του δήμου Φυλής , με την οποία διεκδικούνται δεδουλευμένες αποδοχές τους. Τώρα η πλευρά της εκκαθάρισης, επανέρχεται με νέα αγωγή κατά των εργαζομένων – ζητώντας τη συνεκδικασή της στις 13 Μαΐου – θέτοντας και πάλι το θέμα της επίσχεσης, υπό από το πρίσμα της ακυρότητας των συμβάσεων.

Υπενθυμίζουμε , ότι το θέμα της επίσχεσης, έχει κριθεί στο πρώτο δικαστήριο, εκείνο των ασφαλιστικών μέτρων, και έχουν απορριφθεί τα επιχειρήματα των εκκαθαριστών, που είχαν παρευρεθεί ως μάρτυρες υπεράσπισης του δήμου.

Στην αγωγή της η εκκαθάριση, υποστηρίζει λοιπόν, ότι για να είναι έγκυρη η επίσχεση πρέπει να είναι έγκυρες και οι συμβάσεις ενώ η ίδια δεν τις θεωρεί ως τέτοιες. Μόνο που τι θεωρεί και τι όχι η ομάδα των εκκαθαριστών ελάχιστη σημασία έχει, δεδομένου ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων είναι απολύτως έγκυρες, σύμφωνα με το τελευταίο – και μη δημοσιοποιημένο – πόρισμα του ΑΣΕΠ.

Επιπλέον, η ομάδα των εκκαθαριστών επεκτείνει την επιχειρηματολογία της και ζητά, μεταξύ άλλων, να κριθεί καταχρηστική η επίσχεση επειδή διενεργήθηκε έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης , ο οποίος έλεγχος διαπίστωσε πληθώρα παρανομιών σχετικά με τη λειτουργία, την οικονομική διαχείριση και τη διαδικασία πρόσληψης των εργαζομένων.

Δεν λέει όμως πουθενά η εκκαθάριση, ότι τον έλεγχο από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης τον προκάλεσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με συγκεκριμένες καταγγελίες προς την Επιθεώρηση. Δεν λέει επίσης, ότι οι όποιες παρανομίες διαπιστώθηκαν από τον έλεγχο, δεν αφορούν τους εργαζόμενους αλλά τη διοίκηση της επιχείρησης. Επίσης αποκρύβει επιμελώς, ότι το πόρισμα των Επιθεωρητών, κάνει λόγο για παράνομες προσλήψεις, πλην όμως δεν αναφέρεται στους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί πριν το 2005 και αποτελούν το μόνιμο προσωπικό του σταθμού, αλλά σε εκείνους που προσελήφθησαν μετά το 2007, από την τότε διοίκηση του Δήμου, η οποία «γέμισε» με δίμηνες συμβάσεις την επιχείρηση καθώς και ορισμένες περιπτώσεις διπλών συμβάσεων.

Στο μεταξύ, σε νέο «άδειασμα» κατά των εκκαθαριστών προχώρησε ο Δημήτρης Μπουραίμης, τονίζοντας, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ότι η διοίκηση έχει αποδεχθεί τη μεταφορά τους στο δήμο και συνεπώς δεν τίθεται θέμα για το σύνολο των συμβάσεων εργασίας τους. Επιπλέον, επειδή οι εκκαθαριστές αρνούνται, με διάφορα προσχήματα, να δώσουν βεβαιώσεις στους εργαζόμενους, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι μπορούν να δοθούν οποιεσδήποτε βεβαιώσεις τους χρειάζονται. 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: