KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Τα θέματα παιδείας στο επίκεντρο της συνάντησης της Ένωσης Γονέων Αχαρνών με τον Δήμο

01/02/2021 14:01
Ανανεώθηκε 01/02/2021 14:17
4 '
σχολεία
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Την Παρασκευή,29 Ιανουαρίου , πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ.της Ένωσης Γονέων με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Χριστίνα Κατσανδρή, τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, Χαράλαμπο Ορφανίδη και Ιωάννη Μίχα αντίστοιχα, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ιωάννη Καλάργαλη.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο Δήμαρχος Αχαρνών δεν παρέστη στη συνάντηση λόγω έκτακτου ραντεβού που είχε σε Υπουργείο, όμως εξέφρασε την επιθυμία του για μια άμεση εκ νέου συνάντηση.

Βάσει ερωτηματολογίου που αποστείλαμε στις Σχολικές Δ/νσεις, καταθέσαμε τα προβλήματα που μας γνωστοποιήθηκαν. Η3ωρησχεδόνσυνάντησηείχε ενημερωτικό χαρακτήρα σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει από την Διεύθυνση Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές για:

➢Τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων. Το δυναμικό των καθαριστριών είναι 13 μόνιμες και 112 συμβασιούχες.

Επιπλέον έγινε και η επαναπρόσληψη των45 έξτρα καθαριστριών και τοποθέτησή τους στις 25/1. Υπήρξε δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

➢Αντισηπτικά, απολυμαντικά και γενικά είδη καθαριότητας. Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει επάρκεια στις Σχ.Επιτροπές και σε περίπτωση έλλειψης στα σχολεία, οι Δ/νσεις θα πρέπει να αποστέλλουν ενημερωτικό email στις αντίστοιχες Σχ.Επιτροπές ώστε να εφοδιάζονται άμεσα.

➢Απολυμάνσεις σχολείων. Σε περίπτωση που υπάρξει θετικό κρούσμα σε μια σχολική μονάδα και ενημερωθεί η αντίστοιχη Σχ.Επιτροπή του Δήμου, θα γίνεται άμεσα απολύμανση του χώρου.

➢Σχετικά με τη θέρμανση και την επάρκεια πετρελαίου στα σχολεία, οι Πρόεδροι των Σχ. Επιτροπών μας διαβεβαίωσαν ότι όλες οι σχολικές μονάδες είναι καλυμμένες.

Σε περίπτωση που κάποιο σχολείο δεν έχει πετρέλαιο θα πρέπει η Δ/νση να ενημερώνει την αντίστοιχη Σχ.Επιτροπή 3 ημέρες νωρίτερα όπερ και σημαίνει ότι θα πρέπει να ελέγχουν ανά τακτά διαστήματα τη δεξαμενή του σχολείου τους.

➢Τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας.Θα μας αποσταλούν με email,αναλυτικά οι εργασίες που έχουν γίνει.

➢Λειτουργικά και ΣΑΤΑ.Θέσαμε τον προβληματισμό ότι, τα χρήματα που λαμβάνει ο Δήμος μας από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι πολύ λίγα σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών και των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας και θα πρέπει να υπάρξει πίεση από μέρος του Δήμου για αύξηση χρηματοδότησης.

Επιπλέον τέθηκε θέμα για την άμεση κατανομή των λειτουργικών στα σχολεία και ενημερωθήκαμε ότι τέλος της ερχόμενης εβδομάδος οι Δ/ντές θα λάβουν τις κάρτες για τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές τους.

➢Λογαριασμοί ΔΕΚΟ. Σχετικά με τα ανεξόφλητα ποσά των ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ, λάβαμε την ενημέρωση ότι για την ΕΥΔΑΠ η εξόφληση θα γίνει από τον Δήμο και για τον ΟΤΕ γίνεται συζήτηση προκειμένου να πετύχουν μεγάλη έκπτωση ώστε να εξοφληθεί και εκεί το ποσό.

Τονίστηκε δε,ότι τα ανεξόφλητα ποσά αφορούν παρελθόντα έτη και οι τρέχοντες λογαριασμοί είναι όλοι πληρωμένοι.

➢Ηλεκτρονικός εξοπλισμός (tablet). Στο Δημοτικό Συμβούλιο με ημ.1/12/2020, πάρθηκε απόφαση για χρηματοδότηση των σχολείων από το Δήμο με το ποσό των 140.00€ (70.000€ανά σχολική βαθμίδα)και μας διευκρινίστηκε ότι αφορούν,όχι μόνο στην αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού αλλά και αγορά αντισηπτικών, μασκών κλπ.

Σχετικά με τα tablet,θα δοθούν5 τεμάχια ανά σχολείο. Δεν τα έχουν παραλάβει ακόμα όλες οι σχολικές μονάδες, είναι σε εξέλιξη.

➢Ενημέρωση για τον διαχειριστικό έλεγχο των σχολικών επιτροπών από ιδρύσεώς τους.Θέμα το οποίο είχαμε θέσει και σε Δημοτικό Συμβούλιο όπου είχε παρθεί θετική απόφαση.

Λάβαμε την απάντηση ότι έγινε ανάθεση σε εταιρεία μόνο για την τελευταία 5ετία, λόγω υψηλού κόστους. Είναι σε αναμονή. Επιπλέον το Ελεγκτικό Συμβούλιο δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα για το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ.

➢Την έγκαιρη ενημέρωση από τις Σχολικές Επιτροπές των μελών του Δ.Σ. πριν από τις συνεδριάσεις καθώς και μια σχετική ανάλυση των θεμάτων που μπαίνουν στις ημερήσιες διατάξεις.

Επιπλέον ζητήθηκε επικαιροποίηση των emails των μελών των Επιτροπών καθώς και οι απαντήσεις τους που αποστέλλονται (σχετικά με τα θέματα των συνεδριάσεων) να κοινοποιούνται σε όλα τα μέλη των Επιτροπών αντίστοιχα(Σχολικές Επιτροπές και ΔΕΠ).

➢Νηπιαγωγεία. Η Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε ότι επικοινώνησε με όλες τις Δ/νσεις των Νηπιαγωγείων και τους προέτρεψε σε ότι χρειαστούν να αποστέλλουν ενημερωτικό email στη Σχ.Επιτροπή καθώς και στην ίδια.

Σχετικά με τα παραρτήματα των 22ουκ 25ουΝ ηπιαγωγείων στον Προφήτη Ηλία, η ανάδοχος εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι θα τα παραδώσει μέχρι τις 10/2.Ενημερωθήκαμε επίσης για το Σχέδιο Δράσης από το Δήμο προς τα σχολεία.

Έχει αποσταλεί ενημερωτικό σημείωμα σε όλες τις Δ/νσεις των σχολείων,με σκοπό τη συγκέντρωση προβλημάτων.Κατόπιν και ανάλογα τη σοβαρότητα του προβλήματος, θα γίνεται αυτοψία στη σχολική μονάδα, παρουσία Αντιδημάρχου, Πολιτικού Μηχανικού και αντίστοιχου Προέδρου Σχ.Επιτροπής.

Τα ερωτήματα που θέσαμε μέσω των επιστολών που είχαμε αποστείλει προς το Δήμο, δεν απαντήθηκαν όλα καθώς ο χρόνος ήταν περιορισμένος. Θα μας αποσταλούν με email οι απαντητικές επιστολές. Τονίστηκε η αναγκαιότητα της συνεργασίας και της αμφίπλευρης ενημέρωσης για να αποφεύγετε η συσσώρευση των θεμάτων και υπήρξε δέσμευση για συνάντηση κάθε μήνα,στο γραφείο της Αντιδημάρχου.

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΕΝΗ ΜΟΤΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΣΛΑΝΙΔΗ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: