KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Κραυγή γυναικών για βοήθεια

ΑΧΑΡΝΕΣ

Έρχονται διόδια σε Βαρυμπόμπη. Δωρεάν οι κάτοικοι των Αχαρνών

12/08/2015 16:06
2 '
αυτοκινητόδρομοι, διόδια
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Mέτρα για τα διόδια, μεταξύ των οποίων δωρεάν διελεύσεις για ενδοδημοτικές μετακινήσεις και άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και λειτουργία σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν και τη διαφωνία ακόμα και βουλευτών της κυβέρνησης της ΝΔ, η έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου θα γίνει τελικά και τοποθετείται το 2018. Οι δημότες που είναι μόνιμοι κάτοικοι των δήμων Αχαρνών, Κηφισιάς και Διονύσου θα διέρχονται, σύμφωνα με τους μέχρι σήμερα σχεδιασμούς, δωρεάν.

Επίσης, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή των οδικών έργων θα εφαρμοστεί το αναλογικό σύστημα  χιλιομετρικής χρέωσης ενώ θα υπάρξουν:

  • Δωρεάν διελεύσεις από πλευρικούς σταθμούς διοδίων, για ενδοδημοτικές μετακινήσεις, οι οποίες δεν έχουν εναλλακτικές διαδρομές. Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης μόνο στα όρια του δήμου Ωρωπού υπάρχουν επτά σταθμοί διοδίων, χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές οδεύσεις. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις συμφωνήθηκε η δωρεάν διέλευση των κατοίκων στα όρια των δήμων. Οι δήμοι που εντάσσονται σ’ αυτή την κατηγορία είναι: Ωρωπού, Θηβαίων και Ορχομενού.
  • Δωρεάν διελεύσεις από όλους τους σταθμούς του Εθνικού Οδικού δικτύου, σε οχήματα που ανήκουν ή μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Επιπλέον εκπτώσεις σε εργαζόμενους που χρησιμοποιούν διόδια. Η συμφωνία αφορά εργαζομένους με σχέσεις εξαρτημένης εργασίας που χρησιμοποιούν καθημερινά τον αυτοκινητόδρομο. Στις 40 διελεύσεις προβλέπονται τουλάχιστον 5 δωρεάν το μήνα, δηλαδή το 12,5 % των μετακινήσεων των χρηστών.
  • Για τόπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, θα εκπονηθεί άμεσα μελέτη εφαρμογής, πλήρως αναλογικών χρεώσεων, η οποία θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται με την ολοκλήρωση της κατασκευής των οδικών έργων.
  • Υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών αν οι Δήμοι παρέχουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες στα έργα παραχώρησης, δηλαδή υπηρεσίες αποκομιδής απορριμάτων, ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου κ.α.
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: