KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Έτοιμα τα Λύκεια των Αχαρνών για την επανέναρξη λειτουργίας τους

10/05/2020 17:35
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Καθ’ όλα έτοιμα είναι τα Λύκεια του Δήμου Αχαρνών για να υποδεχθούν τους μαθητές της Γ΄τάξης, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση του δήμου έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα απ΄όσα προβλέπονται από τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας , προκειμένου οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να επιστρέψουν στο σχολικό περιβάλλον με απόλυτη ασφάλεια.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Εν όψει της επανέναρξης της λειτουργίας τους την προσεχή Δευτέρα (11/5) ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Γιάννης Μίχας υπό τις οδηγίες του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού φρόντισε να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

Όλες οι σχολικές μονάδες έχουν εξοπλιστεί με αντισηπτικά, γάντια, μάσκες για καθηγητές και μαθητές της Γ’ Λυκείου, ενώ έχουν παραδοθεί και ειδικά κρεμοσάπουνα με αντιβακτηριδιακή δράση. Με συνδυασμένες κινήσεις δε της Αντιδημάρχου Παιδείας Λουίζας Κοσμίδου και της Επιτροπής από τις πρώτες μέρες θα υπάρχουν στα σχολεία τόσο θερμότερα όσο και στολές μιας χρήσης. Όσον αφορά τα αντισηπτικά εκτός όσων έχουν δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας, η Σχολική Επιτροπή έχει φροντίσει να υπάρχει επάρκεια για τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Παράλληλα έχουν επανδρωθεί όλα τα σχολεία με διπλάσιο προσωπικό καθαριότητας, προκειμένου να γίνονται διπλοί καθαρισμοί καθημερινά, ενώ έχει δοθεί και αυξημένη ποσότητα από τα απαραίτητα απορρυπαντικά υλικά.   

Τις προηγούμενες μέρες έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί όλες οι σχολικές μονάδες, που θα επαναλειτουργήσουν. Κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα έγιναν σε πολλά σχολεία εργασίες επισκευών και συντηρήσεις, ούτως ώστε να είναι απόλυτα έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολείων ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός ευχήθηκε στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, καλή και δυναμική επιστροφή προκειμένου μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες να ολοκληρώσουν με επιτυχία τους εκπαιδευτικούς τους στόχους και τη σχολική χρονιά με τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών όλη αυτή την περίοδο, φροντίζοντας να ολοκληρωθεί το σχολικό έτος με συνθήκες ασφάλειας.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: