11.4 C
Athens
3 Μαρτίου 2024
spot_img
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΑναπτυξιακή Εταιρία Δήμου Φυλής: Απολογισμός ενός χρόνου με εξαιρετικά θετικό πρόσημο (βίντεο)

Αναπτυξιακή Εταιρία Δήμου Φυλής: Απολογισμός ενός χρόνου με εξαιρετικά θετικό πρόσημο (βίντεο)

- Advertisement -

Μετρά μόλις ένα χρόνο λειτουργίας και έχει ήδη συνάψει 12 προγραμματικές συμβάσεις με 6 φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ έχει ήδη θέσει τις βάσεις για την υλοποίηση τριών μεγάλων αναπτυξιακών έργων για τον Δήμο Φυλής. Η Αναπτυξιακή Εταιρία Δήμου Φυλής βαδίζει με το σκαρί ενός στρατηγικού Δήμου, έχει στο τιμόνι της ως διευθύνων Σύμβουλο τον Σταμάτη Πουλή, έναν αποφασιστικό και αποτελεσματικό άνθρωπο και πυξίδα της την αλλαγή φυσιογνωμίας ολόκληρης της περιοχής.

- Advertisement -
- Advertisement -

Δείτε εδώ τον απολογισμό ενός έτους από την Αναπτυξιακή Εταιρία Δήμου Φυλής

Ο απολογισμός του ενός χρόνου από την ίδρυση της Αναπτυξιακής Εταιρίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου στα Άνω Λιόσια και περιλαμβάνει στις σελίδες του τις, ήδη, προχωρημένες διαδικασίες για τα δυο εξαιρετικά σημαντικά έργα, της δημιουργίας μια σύγχρονης Φοιτητούπολης με Διοικητήριο στο Πάρκο Πόλης και Κέντρου Μεταφορών και Logistics στη Φυλή. Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των αρμόδιων Υπουργών Ανάπτυξης και Παιδείας, στους οποίους θα τεθεί υπόψιν η σχετική προγραμματική σύμβαση.

Μέσω αυτών των δυο έργων αρχικά, θα επιδιωχθεί θα αλλάξει το brand name της περιοχής, όπως τόνισε ο Χρήστος Παππούς, ανοίγοντας την εκδήλωση για τον απολογισμό. «Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε πρώτα τον Δήμο μας να αναπτυχθεί και να κάνει τα οράματά του πράξη, αλλά και όσους ακόμα Δήμους συνάψουν προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή Εταιρία μας» δήλωσε και απένειμε εύσημα στον Σταμάτη Πουλή για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε αυτόν τον χρόνο: με στόχο, οργάνωση, μεθοδικότητα.

Σταμάτης Πουλής: «Κάνουμε απολογισμό γιατί θέλουμε διαφάνεια και λογοδοσία»

Στο αναπτυξιακό αποτύπωμα του Δήμου, το οποίο φαίνεται μέσα από τα έργα και τις προοπτικές που δίνει στην περιοχή η Αναπτυξιακή Εταιρία, αναφέρθηκε, από την πλευρά του, ο διευθύνων Σύμβουλος Σταμάτης Πουλής, επισημαίνοντας ότι  δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, αλλά συστηματική δουλειά, υπομονή και πρόγραμμα.

«Σκοπός είναι να καλυτερεύσουμε τη ζωή των συμπολιτών μας και να αλλάξουμε πραγματικά το κοινωνικό αποτύπωμα της περιοχής» επεσήμανε, υπογράμμισε ότι κάθε επιτυχία που σημειώνεται δίνει στους ανθρώπους της Αναπτυξιακής περισσότερα κίνητρα και δύναμη, χαρακτήρισε ως μεγάλο το στοίχημα για την περιοχή τα επόμενα χρόνια και ξεκαθάρισε ότι ο δήμος αξίζει να είναι στην πρωτοπορία.

Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα που σχεδιάζεται να γίνουν στην περιοχή και, όπως ανέφερε, θα προσεγγίσουν σύγχρονες εγκαταστάσεις και θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης διαδικτυακά οι Δήμαρχοι Σίφνου και Σερίφου και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, οι οποίοι ευχαρίστησαν για όλη τη βοήθεια που έχει δώσει η Αναπτυξιακή Εταιρία στους δήμους τους.

Δείτε εδώ τον απολογισμό ενός έτους από την Αναπτυξιακή Εταιρία Δήμου Φυλής

Τέλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Καλδής μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον Δήμο Φυλής, επισημαίνοντας ότι λειτουργεί ως ένας ευρωπαϊκός Δήμος, ενώ χαρακτήρισε ως «ευπατρίδη της Αυτοδιοίκησης» και άνθρωπο με όραμα τον Χρήστο Παππού.

«Ο Δήμος είναι δίπλα στο Πανεπιστήμιο, χρηματοδοτεί ένα εξαιρετικό μεταπτυχιακό με δυο κατευθύνσεις σε Άνω Λιόσια και Φυλή» ανέφερε και χαρακτήρισε γενναία την απόφαση να μετατρέψει το Πάρκο Πόλης σε μια σύγχρονη πανεπιστημιούπολη και διοικητήριο. Επιπλέον, απένειμε τα εύσημα στον Σταμάτη Πουλή, ο οποίος, όπως τόνισε, απογείωσε την αναπτυξιακή εταιρία.

Ο Πρύτανης του Π.Α.Δ.Α και οι δήμαρχοι
Σταμάτης Πουλής, Χρήστος Παππούς
Ελένη Λιάκου, αντιδήμαρχος Διοίκησης και Φυλής
Γιάννης Μίχας, Δ/νων Σύμβουλος Αναπτυξιακής Εταιρίας Δήμου Αχαρνών
- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ