11.4 C
Athens
3 Μαρτίου 2024
spot_img
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΓιάννης Νίκας-Πρόεδρος ΔΗΚΕΑ: Βασική μας επιλογή η στήριξη του πολιτισμού στις Αχαρνές

Γιάννης Νίκας-Πρόεδρος ΔΗΚΕΑ: Βασική μας επιλογή η στήριξη του πολιτισμού στις Αχαρνές

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Γιάννης Νίκας  με αφορμή την ολοκλήρωση και τον απολογισμό της δεύτερης χρονιάς των, κατά γενική ομολογία,  επιτυχημένων εκδηλώσεων «Βραδιές Πολιτισμού στις Αχαρνές» παραχώρησε συνέντευξη στον συνεργάτη της εφημερίδας  “Εν τη Πόλει” Λάμπη Καλογεράκη.

- Advertisement -
- Advertisement -

Λάμπης Καλογεράκης: Για δεύτερη χρονιά το φιλοθεάμον κοινό του Δήμου μας, παρά τις αντίξοες συνθήκες, υποδέχτηκε τη μεγάλη γιορτή πολιτισμού στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»  που διοργάνωσε και επιμελήθηκε επί προεδρίας σας η ΔΗΚΕΑ. Τις «Βραδιές πολιτισμού στις Αχαρνές II». Θα θέλατε να κάνετε ένα μικρό απολογισμό;

Γιάννης Νίκας – Πρόεδρος ΔΗΚΕΑ: Ο φετινός απολογισμός δεν είναι εύκολος.Αν και κατά γενική ομολογία το φεστιβάλ είχε επιτυχία, προσωπικά θέλω να σταθώ στο γεγονός πως αποδείχθηκε ότι η πόλη διψάει για πολιτισμό. Επιλέξαμε να συμπεριλάβουμε στο φετινό πρόγραμμα πολλές ποιοτικές παραστάσεις, που όπως αποδείχτηκε συγκίνησαν το κοινό και τις αντάμειψε με την παρουσία του και το θερμό του χειροκρότημα. Παράλληλα όμως εκεί που πρέπει να δώσουμε μεγάλη έμφαση είναι στο γεγονός πως καταφέραμε να διοργανώσουμε και κυρίως να ολοκληρώσουμε το φεστιβάλ σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Θα μπορούσαμε κι εμείς, όπως έκαναν πολλοί δήμοι, να κάνουμε πίσω και να ματαιώσουμε τη διοργάνωση. Όπως όμως ήταν και η επιθυμία του Δημάρχου μας Σπύρου Βρεττού, κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να δώσουμε στους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να απολαύσουν σημαντικές παραστάσεις. Ήταν κάτι που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από όλους. Όχι μόνο από τους θεατές, αλλά και από τους ανθρώπους του πολιτισμού, οι οποίοι πραγματικά διανύουν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Με τον τρόπο αυτό βάλαμε ακόμη πιο γερές βάσεις για το μέλλον του φεστιβάλ. Είναι βασική μας επιλογή άλλωστε να στηρίξουμε τον πολιτισμό με κάθε τρόπο. 

Λάμπης Καλογεράκης: Θα πρέπει πάντως να σας πω πως ακούστηκαν κάποια παράπονα για το γεγονός πως δεν έγινε και κάποια εκδήλωση σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα εδώ στους Θρακομακεδόνες.

Γιάννης Νίκας – Πρόεδρος ΔΗΚΕΑ: Το Φεστιβάλ είναι ταυτισμένο με το Δημοτικό Αμφιθέατρο, καθώς εκεί υπάρχουν οι κατάλληλες προδιαγραφές για να πραγματοποιηθούν παραστάσεις. Εμείς βέβαια είχαμε προγραμματίσει και κάποια παράλληλα εκδήλωση στους Θρακομακεδόνες αλλά και στον Κόκκινο Μύλο. Θα πρέπει όμως να ξέρετε πως λόγω των μέτρων για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού υπήρχαν συγκεκριμένες απαιτήσεις. Για παράδειγμα ο χώρος πρέπει να είναι απόλυτα ελεγχόμενος, ούτως ώστε να μπορεί να μπαίνει όριο στην παρουσία θεατών. Επομένως πέρα από τις δικές μας προθέσεις, υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι που δεν μας επέτρεψαν να ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό μας. Σίγουρα όμως είναι μέσα στις προθέσεις μας να διοργανώσουμε εκδηλώσεις σε κάθε περιοχή του Δήμου μας.

Λάμπης Καλογεράκης: Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση είδαμε ότι επί προεδρίας σας το Δημοτικό Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» άλλαξε όψη.  Τι σκοπεύετε να κάνετε με την υλικοτεχνική υποδομή των υπολοίπων κτηρίων και των χώρων του δήμου μας στους οποίους διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως π.χ. το θεατράκι στην πλατεία των Θρακομακεδόνων.

Γιάννης Νίκας – Πρόεδρος ΔΗΚΕΑ: Έχοντας ως πρωταρχικό μας μέλημα την βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του, σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε τεχνικά έργα κοινής ωφέλειας, ικανών να προσφέρουν υψηλή προστιθέμενη αξία κοινωνικού χαρακτήρα για τους δημότες μας. Προκειμένου να αναβαθμιστούν τα επίπεδα φιλοξενίας του Αμφιθεάτρου στον Προφήτη Ηλία αποφασίστηκε η προμήθεια και τοποθέτηση καθισμάτων σταδίου με πλάτη, αναβαθμίζοντας συνολικά το επίπεδο άνεσης κατά την παραμονή των θεατών στο Αμφιθέατρο. Η τελική εικόνα ικανοποίησε τους πάντες και δεν σας κρύβω πως ήταν πολύ θετικά και τα σχόλια που εισπράξαμε από τους ηθοποιούς και τους παραγωγούς, πολλοί εκ των οποίων επαίνεσαν τον χώρο και την προσπάθεια που έχει γίνει.

Θέλω να ευχαριστήσω βέβαια όλες τις υπηρεσίες του Δήμου που συνέδραμαν σε αυτή την ομαδική προσπάθεια. Όλες οι Διευθύνσεις, Πρασίνου, Καθαριότητας, Τεχνικών Υπηρεσιών έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για το τελικό αποτέλεσμα. Η ανακαίνιση ήταν σημαντικού μεγέθους, καθώς εκτός από τα καθίσματα έγιναν βαψίματα, νέες τουαλέτες, αλλαγές στα καμαρίνια, τοποθετήθηκε ράμπα κ.α. Δεν σταματάμε όμως εδώ, καθώς το πλάνο μας περιλαμβάνει και άλλες αλλαγές που θα κάνουν τον χώρο ακόμη πιο όμορφο και κυρίως πιο κατάλληλο να φιλοξενήσει κάθε είδους πολιτικές δραστηριότητες μελλοντικά.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους χώρους ήδη θα έχετε διαπιστώσει και ο ίδιος πως γίνονται συνεχώς προσπάθειες για τη βελτίωσή τους. Στους Θρακομακεδόνες για παράδειγμα έχουν γίνει αρκετές εργασίες στο θεατράκι, στο μέτρο βέβαια του εφικτού. Με την ολοκλήρωσή τους οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να χαρούν έναν περιποιημένο χώρο. Παράλληλα  ο Δήμαρχος έχει δώσει τις σχετικές κατευθύνσεις να αναμορφωθεί κάθε χώρος που μπορεί να λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού. Προσπαθούμε και είμαι σίγουρος πως σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα.

Λάμπης Καλογεράκης: Υπάρχουν κάποιες καλλιτεχνικές ομάδες που λειτουργούν υπό την αιγίδα της ΔΗΚΕΑ,  όπως λειτούργησαν πέρσι ή που σχεδιάζετε να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν σύντομα, και αν ναι ποιες;

Γιάννης Νίκας – Πρόεδρος ΔΗΚΕΑ: Οι ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε λόγω του κορωνοϊού μας έχουν καθυστερήσει. Έχουμε κάνει όμως όλες τις κινήσεις, προκειμένου τα καλλιτεχνικά τμήματα άμεσα να λειτουργήσουν. Μέλημά μας είναι πάντα τα τμήματα αυτά να φιλοξενήσουν μικρούς και μεγάλους, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Θέλουμε να είμαστε απόλυτα συνεπείς με όσα πρέπει να γίνουν. Είμαστε στην τελική ευθεία και πολύ σύντομα θα ενημερώσουμε τους συνδημότες μας για όλες τις λεπτομέρειες. Πέρα από τις ομάδες που λειτουργούσαν και πέρσι και που στην πλειονότητά τους περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό μας, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να προστεθούν και κάποιες άλλες ακόμη, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο. Λίγες μέρες υπομονή και θα ενημερώσουμε με κάθε λεπτομέρεια όλους τους ενδιαφερόμενους.

Λάμπης Καλογεράκης: Μπορείτε να μας αναφέρετε τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίσατε από την αρχή της θητείας σας και ποια είναι αυτά που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να υπάρχουν;

Γιάννης Νίκας – Πρόεδρος ΔΗΚΕΑ: Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε είναι δίχως άλλο η πανδημία και τα επακόλουθά της. Δεν σας κρύβω πως ο σχεδιασμός που έχει γίνει, ανατράπηκε εντελώς. Είχαμε προγραμματίσει πολλά πράγματα, τα οποία όμως δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν. Συνεχώς ετοιμάζαμε πράγματα και στο τέλος αναγκαζόμασταν να τα ματαιώσουμε. Πέρα από κάθε άλλη δυσκολία που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, το γεγονός πως δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα για τους συνδημότες μας μας στενοχωρεί ιδιαίτερα. Πόσο μάλλον όταν ο σχεδιασμός έχει γίνει και έχουμε προχωρήσει πολύ σε κάθε σχέδιο. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να οργανώσουμε εκδηλώσεις και προγράμματα που θα δώσουν χαρά στον κόσμο και θα του προσφέρουν την ευκαιρία να αποδράσει από τη δύσκολη καθημερινότητά του. 

Λάμπης Καλογεράκης: Επομένως αντιλαμβάνομαι πως έχουμε να περιμένουμε κι άλλες δράσεις  από τη ΔΗΚΕΑ.

Γιάννης Νίκας – Πρόεδρος ΔΗΚΕΑ: Έτσι είναι. Η δουλειά δεν σταματάει. Είτε για να ομορφύνουμε την πόλη μας είτε για να δώσουμε μια διέξοδο πολιτισμού, καθημερινά προσπαθούμε να σκεφτούμε και να υλοποιήσουμε διάφορα σχέδια. Όπως σας είπα και νωρίτερα, ο Δήμαρχος θεωρεί πως ο πολιτισμός είναι ένας βασικός πυλώνας στον οποίο πρέπει να στηριχθούμε και η ΔΗΚΕΑ λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση.  Οπότε η απάντηση είναι θετική και ελπίζω πολύ γρήγορα να βελτιωθούν οι συνθήκες και να έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε νέες προτάσεις στους συνδημότες μας

Λάμπης Καλογεράκης:Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε και σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στα σχέδιά σας.

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ