KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά,στο διάστημα, το 25ο δημοτικό Αχαρνών

29/10/2014 11:25
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Θερμή σχέση έχει αναπτύξει το 25ο δημοτικό Αχαρνών με τις δραστηριότητες και τα  θέματα που σχετίζονται με το διάστημα. Δεν είναι τυχαίο που για δεύτερη χρονιά συμμετείχε στον εορτασμό της Παγκόσμιας εβδομάδας διαστήματος που-για εφέτος- είχε ως σύνθημα “SPACE Guiding your way” . Η διευθύντριά του,  Αθηνά Πριμικίρη έχει αποδείξει έμπρακτα,μέσα από τη συμμετοχή του σχολείου σε Ευρωπαϊκά προγράμματα ότι το σχολείο μπορεί να μεταβληθεί σε χώρο γόνιμης δημιουργίας.Εξάλλου,γι΄αυτή τη δράση της τιμήθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Από τις 4 έως τις 10 Οκτωβρίου το κατώφλι του σχολείου διέσχισαν κορυφαίοι ακαδημαϊκοί,επιστήμονες,άνθρωποι που ασχολούνται με το διάστημα. Η αρχή έγινε με τον Αστρονόμο από την Ένωση Σπάρτης Νίκο Τρεμούλη ο οποίος μίλησε στους μαθητές όλων των τάξεων για τον  Ήλιο,ενώ η δράση ολοκληρώθηκε  με την ηλιακή παρατήρηση μέσω δύο τηλεσκοπίων, στο προαύλιο του Σχολείου. Την επομένη ο  Δρ. Δημήτριος Παρώνης, μέλος του ερευνητικού προσωπικού του ΙΑΑΔΕΤ  μίλησε στους της  Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης με θέμα «Παρατήρηση της Γης από το Διάστημα». Την τρίτη μέρα των δραστηριοτήτων ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην European Space Agency, Ερευνητής στο Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών Δρ.Μανώλης Γεωργούλης καθήλωσε τους μαθητές με την ομιλία του,για τις ηλιακές εκρήξεις και την επίδραση του διαστήματος στη ζωή μας.

Η προτελευταία μέρα αφιερώθηκε στους ήχους του διαστήματος, ένα θέμα που συνεπήρε τους μικρούς μαθητές, με την ομιλία της Δρ. Φιόρη-Αναστασίας Μεταλληνού, υπεύθυνης σε θέματα Διάχυσης Επιστήμης του ΙΑΑΔΕΤ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων το σχολείο επισκέφτηκαν κι άλλα σχολεία της περιοχής, μετά από πρόσκληση της κ.Πριμικίρη τα οποία ξεναγήθηκαν στους διαστημικά διαμορφωμένους χώρους του , ενώ στους εκπαιδευτικούς δόθηκαν πληροφορίες για τον τρόπο εφοδιασμού δωρεάν εκπαιδευτικού υλικού για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA.).

 

25ο δημοτικό Αχαρνών
Η αφίσα του σχολείου
25ο δημοτικό Αχαρνών
Η διευθύντρια του σχολείου Αθηνά Πριμικίρη με τους εκπαιδευτικούς των άλλων σχολείων
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: