KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Δωρεάν παραχώρηση του αστυνομικού τμήματος στο Ζεφύρι αποφάσισε η ΚΕΔΗΦ

15/10/2014 13:41
2 '
παραβατικότητα, Ζεφύρι, αστυνομικό τμήμα, παραχώρηση, δωρεάν, δήμος Φυλής, ΚΕΔΗΦ, Κοινωφελής Επιχείρηση
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Τη δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου όπου στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα Ζεφυρίου, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η επίκληση οικονομικών λόγων για την απομάκρυνσή του από την περιοχή, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης δήμου Φυλής.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το θέμα έφερε στη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΦ Γκίκας Χειλαδάκης, εξαιτίας των πολύμηνων φημών σχετικά με την τύχη της παραμονής του.

Όπως αναγράφεται στην απόφαση, «λόγω της πολυπολιτισμικότητας των κατοίκων και της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης η παρουσία αυτού είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ άκρως επιβεβλημένη. Επειδή οι συνθήκες που έχουν προκύψει και αφορούν στην απομάκρυνση του Α.Τ είναι έκτακτες και χρήζουν επείγουσας ρύθμισης, επειδή είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η παραμονή του Αστυνομικού τμήματος στο δ.δ. Ζεφυρίου, προτείνεται στο Δ.Σ. η παραχώρηση του κτιρίου, προκειμένου να εξακολουθήσουν να στεγάζονται εκεί οι υπηρεσίες του Αστυνομικού τμήματος».

Υπενθυμίζεται, ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φυλής, μετά την Συγχώνευση των Κοινωφελών Επιχειρήσεων των τριών πρώην δήμων σε ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου έχει στην κυριότητα της οικόπεδο, το οποίο στις 4 Δεκεμβρίου του 2000 παραχωρήθηκε από τον πρώην δήμο Ζεφυρίου στην Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Ζεφυρίου για την κατασκευή κτιρίου όπου θα στεγάζονταν υπηρεσίες του αστυνομικού τμήματος.

Στην έκταση αυτή ανεγέρθηκε από τη δημοτική επιχείρηση Ζεφυρίου κτίριο στο οποίο στεγάσθηκαν, έναντι μισθώματος, οι υπηρεσίες του αστυνομικού τμήματος της πόλης.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, με απόφαση του Δημοτικού ή Κοινοτικού συμβουλίου «επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν η χρήση δημοτικών ή κοινοτικών ακινήτων στο δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, για την αντιμετώπιση έκτακτης και επείγουσας ανάγκης». Επίσης, επιτρέπεται «να παραχωρείται δωρεάν η χρήση ακινήτων σε άλλα νομικά πρόσωπα, που ασκούν αποκλειστικά και μόνον δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα».

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: