KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Meteoacharnes: Όχι μία, αλλά δύο κακοκαιρίες προ των πυλών. Πότε μας έρχονται. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

20/02/2022 09:08
Ανανεώθηκε 21/02/2022 17:05
2 '
Meteoacharnes: Όχι μία, αλλά δύο κακοκαιρίες προ των πυλών. Πότε μας έρχονται. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με αγριεμένες διαθέσεις φαίνεται ότι θα μπει ο Μάρτης. Μόλις τέσσερις ημέρες μετά την πρώτη κακοκαιρία, που όπως έχουμε αναφέρει την περιμένουμε από την Τρίτη, μια πιο ενισχυμένη κακοκαιρία, με σημαντικές βροχοπτώσεις, πτώση στη θερμοκρασία αλλά και πάλι χιονοπτώσεις, πρόκειται να μας έρθει από την τελευταία ημέρα του Φλεβάρη. Η κάθε διαταραχή, αναμένεται να μας απασχολήσει από τρεις ημέρες.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Τρίτη, η θερμοκρασία θα πάρει την κατιούσα. Από το απόγευμα, θα έρθουν και οι βροχοπτώσεις κατά βάση ποτιστικές, αλλά από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, οι βροχοπτώσεις θα ενταθούν. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο για ασθενή βροχόπτωση και την Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη).

Στη κακοκαιρία αυτή, θα έχουμε και ασθενή χιονόπτωση στις κορυφές της Πάρνηθας, ενώ έντονες θα είναι και πάλι οι χιονοπτώσεις, στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα και τους ορεινούς όγκους της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Τρεις ημέρες αναμένεται να κρατήσει αυτή η κακοκαιρία. Από το Σάββατο θα έχουμε και πάλι άνοδο της θερμοκρασίας, που το διάστημα αυτό, η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι της τάξης των 12 βαθμών.

Η επόμενη κακοκαιρία, αναμένεται να μας απασχολήσει από τη Δευτέρα 28 του μήνα, τελευταία ημέρα του Φλεβάρη, μέχρι και την Τετάρτη 2 Μαρτίου. Και πάλι στο… μενού της περιλαμβάνεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχοπτώσεις. Όσο πλησιάζουμε ημερολογιακά, θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 9 με 19 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 10 με 19 βαθμούς. Στη Φυλή 7 με 17 βαθμούς.

Οι άνεμοι, θα πνέουν Νοτιοδυτικοί με μικρή ενίσχυση προς το μεσημέρι.

Φωτό: Η προειδοποίηση του Estofex, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που ισχύει για αύριο, για Δυτική Ελλάδα και Ανατολικό Αιγαίο

Φωτό1: Χαμηλή νέφωση το πρωί στην Πάρνηθα

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr             

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: