KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΙΛΙΟΝ

Περιοχή “υψηλού κινδύνου” για τον ιό του Δυτικού Νείλου και ο Δήμος Ιλίου

01/09/2026 14:35
1 '
Ιός Δυτικού Νείλου: Αύξηση κρουσμάτων - 3 σε Αχαρνές, 1 στον Δήμο Φυλής
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ASDA arthroASDA arthro

Τα νέα στοιχεία με τις περιοχές στις οποίες έχουν καταγραφεί κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, καθώς και όσες χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου, εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Μέσα στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου είναι πλέον και ο Δήμος Ιλίου.

LOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIA

Η επικαιροποίηση των στοιχείων έχει γίνει με βάση τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ για τη λοίμωξη σε ανθρώπους μέχρι τις 31 Αυγούστου 2026.

GIACHALI MARIA
ALMA FRONTISTIRIA
HLEKTROFOTISTIKH

Ως «επηρεαζόμενες» περιοχές χαρακτηρίζονται οι Δήμοι όπου έχει καταγραφεί τουλάχιστον ένα κρούσμα της λοίμωξης σε άνθρωπο κατά την τρέχουσα περίοδο.

Ως «υψηλού κινδύνου» χαρακτηρίζονται οι Δήμοι όπου δεν έχει καταγραφεί κρούσμα σε άνθρωπο κατά την τρέχουσα περίοδο μετάδοσης μέχρι στιγμής, αλλά συνδυάζονται παράγοντες κινδύνου για επικείμενη μετάδοση του ιού σε ανθρώπους και καταγραφή κρουσμάτων (π.χ. εγγύτητα σε επηρεαζόμενες περιοχές/ γεωμορφολογικά δεδομένα, τρέχοντα και ιστορικά επιδημιολογικά δεδομένα της λοίμωξης, διαθέσιμα δεδομένα επιτήρησης της κυκλοφορίας του ιού σε κουνούπια/ζώα, στην ευρύτερη περιοχή).

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
ARIS BANNERARIS BANNER
Κοινοποιήστε την ανάρτηση:
Μένη Πιρπινιά
Συντάκτης
Μένη Πιρπινιά

Η Μένη Πιρπινιά έχει 36 χρόνια εμπειρία στη Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, γραφεία Τύπου και εφημερίδες σε κεντρικά μέσα και ειδικεύεται σε θέματα Tοπικής Aυτοδιοίκησης.