KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί καθυστερεί η επέκταση της γραμμής 2 του μετρό προς Ίλιον ρωτά στη Βουλή ο Κρίτων Αρσένης

01/02/2022 11:19
1 '
Κρίτων Αρσένης, βουλευτής Μέρα25
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Στις καθυστερήσεις που εμποδίζουν να προχωρήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η επέκταση της γραμμής 2 του μετρό προς Ίλιον αναφέρεται, μεταξύ άλλων, η επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής στη Δυτική Αττική του ΜΕΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ειδικότερα ο βουλευτής, αφού αναφέρεται τόσο σε σχετικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, όσο και του διευθύνοντα Συμβούλου της Αττικό Μετρό, ερωτά ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του έργου της επέκτασης της γραμμής 2. Όπως σημειώνει, μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η εκπόνηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ παρά τις ανακοινώσεις και δεσμεύσεις των αρμοδίων, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο στόχος είναι να οριστικοποιηθεί η ένταξη του έργου εντός του 2022 για να γίνει το 2023 η δημοπράτησή του.

Επίσης, ο κ. Αρσένης ζητά  να πληροφορηθεί  γιατί δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής η πρόταση των δημάρχων Ιλίου, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων –Καματερού για τη δημιουργία γραμμής “express”  που θα συνδέει τις ανωτέρω περιοχές με τον σταθμό του Μετρό Ανθούπολη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν χιλιάδες κάτοικοι.  

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: