KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θόδωρος Παχατουρίδης: «Πρώτα παιδαγωγός και μετά προπονητής…»

11/11/2014 12:27
3 '
Θεόδωρος Παχατουρίδης,Paradise Park
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ασχολείται με το ποδόσφαιρο από το 1983,ήτοι 31 ολόκληρα χρόνια.Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στη Δόξα Δράμας. Ο πειθαρχημένος χαρακτήρας και το αναμφίβολο ταλέντο του τον κατέστησαν,σε σύντομο χρονικό διάστημα πρωταγωνιστή των γηπέδων. Από τη Δόξα Δράμας μεταπήδησε στις τάξεις ομάδων ,όπως ο Ολυμπιακός και φυσικά στην Εθνική Ελλάδος. Το 2002 «κρέμασε» τα αθλητικά του παπούτσια αλλά παρέμεινε ενεργός ως προπονητής, ενώ εδώ και δεκατρία χρόνια είναι διευθυντής της ακαδημίας ποδοσφαίρου Paradise Park  (Μεταμορφώσεως 100, Αχαρνές – Πλησίον του κόμβου της Μεταμόρφωσης στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης).. Ο Θόδωρος Παχατουρίδης μιλά στη «ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ» για τη χαρά που αντλείς όταν παίζεις ποδόσφαιρο αλλά και για το παρόν και το μέλλον του αθλήματος.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Συνέντευξη στην Άννα Χοχλάκη

Ξεκινώντας την κουβέντα μαζί του, το πρώτο που αναφέρει είναι η φιλοσοφία που διέπει τον ίδιο και κατ΄επέκταση το «Paradise Park».«Για εμάς το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι, είναι χαρά. Το παιδί,πρωτίστως,θα έρθει να διασκεδάσει και να αθληθεί. Φυσικά υπάρχει διαχωρισμός του επιπέδου και ανταγωνισμός,αλλά πρώτα απ΄όλα τα παιδιά χαίρονται το παιχνίδι.».

Βασικός στόχος είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών μέσα από το ποδόσφαιρο. Να αποκτήσουν πειθαρχία και να προσανατολίζονται.Στην ίδια λογική κινείται και η επιλογή του προπονητικού team της ακαδημίας του «Paradise Park”. Όλο το τεχνικό επιτελείο,συμπεριλαμβανομένου του κ.Παχατουρίδη, είναι απόφοιτοι της γυμναστικής ακαδημίας και κάτοχοι διπλωμάτων UEFA Α, B και C. «Βασικό μας μέλημα είναι να λειτουργούμε ως παιδαγωγοί»σημειώνει εμφατικά ο προπονητής. «Επιδιώκουμε τα παιδιά σύμφωνα με το ταλέντο και τα τεχνικοτακτικά στοιχεία που θα λάβουν από την ακαδημία, να μπορούν να σταθούν στην ομάδα της αρεσκείας τους και να είναι ευχαριστημένα από τις γνώσεις που απέκτησαν στο ”Paradise”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο κ.Παχατουρίδης δεν απεμπολεί το κομμάτι του πρωταθλητισμού.Όπως επαναλαμβάνει,κατά τη διάρκεια της συζήτησης,  υπάρχουν παιδιά τα οποία συνεχίζουν στις ακαδημίες μεγάλων ομάδων ή στον σύλλογο του Paradise, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός του κέντρου να βγάλει επαγγελματίες. Πάντως, υπάρχουν τμήματα που ανεβαίνουν κι έχουν περάσει σε μεγαλύτερα γήπεδα.Ήδη υπάρχουν τρία τμήματα τα οποία χρησιμοποιούν το γήπεδο της Δόξας Αγίας Αννας. Τα τζούνιορ, το παμπαιδικό και το παιδικό.

Στην ερώτηση αν το ποδόσφαιρο έχει μεταφερθεί, από τις αλάνες στα αθλητικά κέντρα, ο κ. Παχατουρίδης εκφράζει την άποψη ότι πρόκειται ουσιαστικά για τη μετεξέλιξή τους. Είναι οι οργανωμένες αλάνες,χωρίς τους κινδύνους που διέτρεχαν κάποτε τα παδιά. Παράλληλα, στις ακαδημίες οι πιτσιρικάδες έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα βασικά του αθλήματος, όπως τα συστήματα.

Στην ακαδημία ποδοσφαίρου του Paradise, τα παιδιά μαθαίνουν τα συστήματα,εν είδει, παιχνιδιού από την πρώτη,κιόλας,επαφή.

Περήφανος για τα παιδιά του «Paradise» που παίζουν σε ΠΑΕ

Ο κ. Παχατουρίδης δεν αμελεί ν΄αναφερθεί και στους αθλητές του που,σήμερα,παίζουν στις μεγάλες ΠΑΕ. Πρόκειται για τους Σπύρο Σπυριδάκη και Κωνσταντίνο Χρήστου που παίζουν στην Κ17 του Ολυμπιακού, τον Χρήστο Κουντουριώτη στην Κ17 του Παναθηναϊκού, τον Χρήστο Λένα (Κ-17 του Ατρόμητου), Μανωλκίδη Μανώλη (πρώτη ομάδα Ιωνικού) και Κωνσταντίνο Σκουτέρη (Κ-15 του Ατρόμητου). Μάλιστα, στον αγιασμό για τη νέα αθλητική χρονιά, τους βράβευσε για τις επιδόσεις και την προσπάθειά τους.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: