KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Κραυγή γυναικών για βοήθεια

ΑΧΑΡΝΕΣ

Κλείνει η Αρχαιολογική συλλογή Αχαρνών;

05/12/2015 15:52
Ανανεώθηκε 06/12/2015 16:53
3 '
Αρχαιολογική συλλογή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Για κλείσιμο της Αρχαιολογικής συλλογής Αχαρνών κάνει λόγο δημοσίευμα του site: http://eleftherovima.wordpress.com το οποίο επικαλείται την απόφαση του δικαστηρίου μετά από τη προσφυγή των ιδιοκτητών του κτιρίου (απέναντι από το δημαρχείο) οι οποίοι δεν έχουν πάρει,από το δήμο Αχαρνών, το μίσθωμα για το κτίριο εδώ και μήνες. Παραθέτουμε το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας όπως και το δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης “Για την πόλη μας”.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

“Μετά το σεισμό του 1999 και τα προβλήματα που παρουσίασε το κτίριο, που σήμερα στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο της ΙΛΕΑ, το 2006 μεταφέρθηκε στο κτίριο που είναι μέχρι σήμερα. Μετά τη σύμβαση με το δήμαρχο Σπύρο Στριφτό ο επόμενος δήμαρχος Παναγιώτης Φωτιάδης  ανανέωσε τη σύμβαση για το χρονικό διάστημα από 11/01/2008 έως 10/01/2010. Επειδή είχαν ξεκινήσει διαδικασίες για νέα σύμβαση με αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου ανά μήνα πλήρωνα το μίσθωμα μέχρι τον Αύγουστο του έτους 2010.

Το κτίριο νοικιάστηκε, μετά από μειοδοτική δημοπρασία,  από το δήμο Αχαρνών  στις 19/7/2010 με ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης που αρχίζει την 1/8/2010 και λήγει στις  31/7/2016.

Αρχικά το μίσθωμα ήταν 3.000 € το οποίο τον  Οκτώβριο του έτους 2012 μειώθηκε σε μικτό ποσό 1.998,07 € και αφαιρουμένων των κρατήσεων (ΤΕΑΔΥ 1,5% και ΤΠΔΥ 0,5%) ανέρχεται σε καθαρό ποσό 1.958,11 €, καταβλητέου με σχετικό ένταλμα πληρωμής, εκδιδόμενο από την Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου Αχαρνών  την πρώτη ημέρα κάθε ημερολογιακού μήνα για πληρωμή μισθώματος του αμέσως προηγούμενου μήνα.

Ήταν μια νόμιμη συμφωνία που υπογράφτηκε από τον τότε δήμαρχο Παναγιώτη Φωτιάδη. Επειδή η διοίκηση οφείλει να τηρεί τις νόμιμες συμφωνίες που έχουν υπογραφεί, οι μετέπειτα δήμαρχοι Σωτήρης Ντούρος και Γιάννης Κασσαβός όφειλαν να καταβάλουν τα μισθώματα κάθε μήνα. Οι αποφάσεις καταβολής μισθωμάτων λαμβάνονται από την οικονομική επιτροπή, στην οποία με τη νέα δημοτική περίοδο, πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός.

Στον προϋπολογισμό του Οκτωβρίου 2015 είναι εγγεγραμμένη πίστωση για μισθώματα  85.000 €.

ΜισθώματαΕπομένως ο δήμος μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει για τα νοίκια.

Όλες οι μέχρι σήμερα μελέτες κατέληγαν σε μια πολιτιστική αρτηρία που αφετηρία θα είχε το θολωτό τάφο θα ακολουθούσε την οδό Φιλαδελφείας με στάση στην Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών, συνέχιση της διαδρομής στην ΙΛΕΑ και κατάληξη στο Αρχαίο Θέατρο”

Δελτίο τύπου παράταξης “Για την πόλη μας”:

“Με έκπληξη και οργή πληροφορούμαστε μέσω της ενημερωτικής ιστοσελίδας Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών, ότι ο Δήμος Αχαρνών οδηγεί σε κλείσιμο την Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών η οποία στεγάζεται σε κτίριο έναντι του Δημαρχείου, λόγω μη καταβολής των ενοικίων.

Ως παράταξη ουδέποτε είχαμε επίσημη ενημέρωση για της προθέσεις της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Κασσαβού. Τα στεγανά καλά κρατούν, όπως σε τόσα άλλα σοβαρά θέματα. Στον αρχαιότερο Δήμο της Αττικής, στον οποίο ο χρόνος έχει αφήσει ανεξίτηλα τα αποτυπώματά της από διάφορες ιστορικές περιόδους,αν ισχύουν όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, γράφεται πλέον μια μελανή σελίδα από τον ίδιο της τον σημερινό άρχοντα.
Αν το κριτήριο που εμφανίζει ως επιχείρημα για αυτή την κίνηση του ο Δήμαρχος είναι η οικονομική δυσπραγία, τον διαψεύδουν οι ίδιες πράξεις του. Οι απανωτές απευθείας αναθέσεις, οι σπατάλες, τα ταξίδια του, τα οποία κοστίζουν πολύ περισσότερο από το ενοίκιο ενός κτιρίου που στεγάζει την ιστορία της πόλης μας. Αν το κριτήριο είναι δήθεν έλλειψη ταμπέλας η οποία αναφέρει τον Δήμο Αχαρνών, αναρωτιόμαστε από πότε ο πολιτισμός αποτελεί ζήτημα ιδιοκτησίας;
Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όμως, δεν χωρά περισσότερη συζήτηση. Γιαυτό καλούμε τον Δήμαρχο άμεσα να διαψεύσει όσα περιγράφονται στο δημοσίευμα. Τον καλούμε σήμερα κιόλας, αν ωστόσο ισχύουν όλα αυτά, να ενημερώσει τον αχαρναϊκό λαό για τις προθέσεις του υπεύθυνα. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε μεθόδευση οδηγεί σε κλείσιμο της αρχαιολογικής συλλογής και ζητούμε την άμεση επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου”

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: