KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Meteoacharnes: Έρχονται νέες διαταραχές. Μέχρι πότε ο παγετός. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

26/01/2022 08:57
Ανανεώθηκε 26/01/2022 09:01
3 '
Meteoacharnes: Έρχονται νέες διαταραχές. Μέχρι πότε ο παγετός. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Στο παρελθόν ανήκει πλέον η χιονοκακοκαιρία «Ελπίς» που έδειξε τη δυναμική της από την Δευτέρα μέχρι την Τρίτη το πρωί. Ταυτόχρονα, όμως έδειξε την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να συντονίσει, να συνδράμει και κυρίως να κρατήσει ανοιχτούς τους δρόμους.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Με αστείες δικαιολογίες ότι δεν είχαν ενημερωθεί σωστά ή ήρθε πιο νωρίς, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, χωρίς όμως κανείς κυβερνητικός να έχει την ευθιξία να υποβάλει την παραίτησή του. Και αναμφίβολα, τίποτα δεν θα διδάχθηκαν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επόμενες κακοκαιρίες, σημαντικές ή όχι.

Και όπως φαίνεται, θα κληθούν και μάλιστα σύντομα να αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις. Ίσως με τη δυναμική της πρόσφατης χιονοεισβολής, ίσως υποδεέστερης.

Προς το παρόν, πολλοί τοπικοί άρχοντες θα πρέπει να φροντίσουν για τον καθαρισμό των δρόμων, που σε πολλές περιοχές της Αττικής δεν μπορούν να απεγκλωβιστούν ακόμα αυτοκίνητα, αλλά δυσκολεύεται και η κίνηση των πεζών με ασφάλεια. Οι νεφώσεις τα ξημερώματα της Τετάρτης, δεν κατέβασαν πολύ τη θερμοκρασία, αλλά ο παγετός είναι γεγονός, τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη, που θα συνεχίσει την άνοδό της η θερμοκρασία.

Όμως πολύ σύντομα, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέα φαινόμενα. Και η πρώτη διαταραχή έρχεται βράδυ Παρασκευής και από Βορειοδυτικά. Χαμηλό βαρομετρικό, που θα κινηθεί ιδιαίτερα γρήγορα Νοτιοανατολικά και αναμένεται να μας επηρεάσει από το Σάββατο το μεσημέρι.

Η διαταραχή αυτή, θα φέρει και νέες χιονοπτώσεις στα ψηλά της Πάρνηθας και βροχοπτώσεις στα πεδινά με πιθανές καταιγίδες και ενισχυμένους Βορειοανατολικούς ανέμους. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα γρήγορο πέρασμα. Ίσης δυναμικής είναι και η επόμενη διαταραχή και με παρόμοια φαινόμενα, που φαίνεται για την 1η Φεβρουαρίου. Ενδεχομένως αυτή, που θα μας έρθει από τα Βόρεια, έχει περισσότερες χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδα.

Η ελαχίστη θερμοκρασία που κατέγραψε σήμερα ο Μετεωρολογικός Σταθμός Αχαρνών, ήταν 0,4°C. Στη Φυλή καταγράφηκε -1,8 °C, στους Θρακομακεδόνες 0,5 °C, στο Τατόι 0,2 °C, στη Βαρυμπόμπη ο σταθμός είναι και πάλι εκτός λειτουργίας, στα Άνω Λιόσια -0,3 °C, στον Οικισμό Γεννηματά -0,8 °C, στον ΣΚΑ 1,1 °C, στη Λ. Δημοκρατίας 0,8 °C και στο Ίλιον 1,6 °C. Στην Πάρνηθα στα 1230 μέτρα, η ελαχίστη θερμοκρασία που καταγράφηκε ήταν -8,4 °C.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από -2 με 9 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 2 με 10 βαθμούς. Στη Φυλή -1 με 6 βαθμούς. Οι θερμοκρασίες θα πέσουν σχετικά χαμηλά λόγω ξαστεριάς και θερμοκρασιακής αναστροφής.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς Βορειοδυτικοί.

Φωτό1: Χάρτης με την σύντομη νέα κακοκαιρία που μας έρχεται το Σάββατο.

Φωτό2: Που θα φέρει χιονοπτώσεις και που βροχοπτώσεις η νέα διαταραχή.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: