KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Meteoacharnes: Νέα κακοκαιρία στα σκαριά. Τι περιμένουμε. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

16/01/2022 09:23
Ανανεώθηκε 17/01/2022 09:22
2 '
Meteoacharnes: Νέα κακοκαιρία στα σκαριά. Τι περιμένουμε. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Λίγες μόνο ημέρες μετά την… αποχώρηση του «Διομήδη και νέα κακοκαιρία φαίνεται να έχουμε από το επόμενο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κύρια χαρακτηριστικά και της νέας κακοκαιρίας, θα είναι φυσικά η πτώση της θερμοκρασίας, η ενίσχυση των Βορείων ανέμων, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι βροχοπτώσεις στα πεδινά.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Και είναι πολύ νωρίς ακόμα να δούμε αν θα έχουμε χιονοπτώσεις στους πέριξ ορεινούς όγκους της Αττικής και μέχρι ποια υψόμετρα θα φθάσουν τα χιόνια.

Και μέχρι τότε, θα συνεχιστούν τα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας, με μικρές αποκλίσεις και με ελάχιστες πιθανότητες για βροχοπτώσεις στα πεδινά. Τα … προεόρτια θα αρχίσουν με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Βορειοδυτικής Ελλάδας, από την Πέμπτη, σε υψόμετρα πάνω από τα 1400 μέτρα.

Από το Σάββατο, που θα αρχίσει δειλά δειλά να εισβάλει το χαμηλό βαρομετρικό, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας, θα είναι πιο πυκνές και σε ελάχιστα πιο χαμηλά υψόμετρα. Για την Τετάρτη τα ξημερώματα, υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση στις κορυφές της Πάρνηθας.

Στην Αττική, θα αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε την πτώση της θερμοκρασίας, από το Σάββατο το πρωί. Και η πτώση θα είναι συνεχής, τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

Και στο διάστημα από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας, φαίνεται, σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αξιόλογος υετός. Πιο σημαντική βέβαια θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη. Και μάλιστα πιο χαμηλά από τις ελάχιστες θερμοκρασίες που είχαμε με τον «Διομήδη».

Στον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών, η ελαχίστη θερμοκρασία που καταγράφηκε σήμερα, ήταν ανεβασμένη στους 7,6 βαθμούς. Και αυτό, γιατί είχαμε ενισχυμένες νεφώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Ανάλογες ήταν οι θερμοκρασίες σε όλους τους γειτονικούς σταθμούς, ενώ στην Πάρνηθα, στα 1230 μέτρα, η ελαχίστη θερμοκρασία που καταγράφηκε ήταν -1,7 βαθμοί.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 6 με 14 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 8 με 15 βαθμούς. Στη Φυλή 5 με 12 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι μεταβλητοί. 

Φωτό: Η έκρηξη του ηφαιστείου στην Τόνγκα ήταν τόσο ισχυρή που λίγη ώρα πριν, στις 22:20 το βράδυ του Σαββάτου, καταγράφηκε απότομη αυξομείωση της ατμοσφαιρικής πίεσης  σε όλους τους σταθμούς της Ελλάδας και της Ευρώπης και φυσικά στον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών. Η απόσταση από το ηφαίστειο μέχρι την κεντρική Ευρώπη είναι 17.000 km.

Meteoacharnes: Νέα κακοκαιρία στα σκαριά. Τι περιμένουμε. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Φωτό1: Η υποθαλάσσια έκρηξη στο ηφαίστειο στα σύμπλεγμα των νησιών Τόνγκα στα Φίτζι, όπως αποτυπώθηκε από δορυφόρο. 

Meteoacharnes: Νέα κακοκαιρία στα σκαριά. Τι περιμένουμε. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Επιμέλεια:Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr             

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: