KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Κραυγή γυναικών για βοήθεια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάρις Κουκουλόπουλος και Εύη Χριστοφιλοπούλου συζητούν με αγρότες και πτηνοτρόφους της Δυτικής Αττικής

03/12/2014 18:37
Ανανεώθηκε 04/12/2014 08:03
2 '
Πάρις Κουκουλόπουλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, αγρότες, πτηνοτρόφοι, Μέγαρα, επίσκεψη
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Τα προβλήματα των αγροτών και πτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων τέθηκαν, επί τάπητος, στις συναντήσεις που είχαν με εκπροσώπους τους ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος και η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Περιφέρειας Αττικής Εύη Χριστοφιλοπούλου.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στόχος της επίσκεψης ήταν οι δυο υπουργοί της κυβέρνησης να συζητήσουν συνολικά τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι οργανώσεις των αγροτών στην παραγωγική διαδικασία, τα προβλήματα του κόστους παραγωγής και ειδικότερα τις διαδικασίες του εργόσημου, της ενέργειας και του κόστους των υπόλοιπων εισροών.

Για την κα Χριστοφιλοπούλου ήταν, επιπλέον, μια ακόμη ευκαιρία να εκφράσει την υποστήριξή της στα προβλήματα της Περιφέρειάς της.

Ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε στους εκπροσώπους των παραγωγών ότι «προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η στήριξη και υποβοήθηση των ομαδικών και συλλογικών δράσεων στην παραγωγική διαδικασία τόσο για τη μείωση του κόστους παραγωγής όσο και για τη διευκόλυνση των εξαγωγών». Δεσμεύτηκε δε, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν σχέση με το κόστος παραγωγής και διευκρίνισε ότι άμεσα θα επιλυθεί το θέμα που έχει σχέση με το εργόσημο.

Από την πλευρά της, η Εύη Χριστοφιλοπούλου επανέλαβε την προτεραιότητα που δίνεται σε μια ευαίσθητη περιοχή, όπως η Δυτική Αττική. «Είναι δεδομένο πως η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα αποτελεί ζήτημα πρωτεύουσας σημασίας για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, ιδιαίτερα όμως για την Μεγαρίδα. Η επίσκεψη του κ. Κουκουλόπουλου, Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχε σκοπό την ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις αλλά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τις ομάδες παραγωγών και το συνεταιρισμό πτηνοτρόφων. Σε συνεργασία μαζί τους αλλά και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα γίνουν συντονισμένες προσπάθειες από την πλευρά της Κυβέρνησης με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων και την επανεκκίνηση της ανάπτυξης»

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: