KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Meteoacharnes: Μπαίνουμε σε περίοδο παρατεταμένων βροχοπτώσεων. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

07/10/2021 10:10
Ανανεώθηκε 07/10/2021 10:27
2 '
Meteoacharnes: Μπαίνουμε σε περίοδο παρατεταμένων βροχοπτώσεων. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Μπορεί να έχουμε να δούμε έστω και στάλα βροχής επί 113 ημέρες, αλλά από σήμερα αργά το βράδυ, πρώτες πρωινές ώρες Παρασκευής, μπαίνουμε σε περίοδο παρατεταμένων βροχοπτώσεων, τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη Πέμπτη. Βλέποντας λίγο πιο μακριά, βροχοπτώσεις θα έχουμε ακόμα και μέχρι το τέλος του δεύτερου δεκαήμερου του μήνα.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Λίγο μετά τις 08:00 το πρωί, το χαμηλό βαρομετρικό, είχε κατεύθυνση προς τη χώρα μας και άρχισε να δίνει τα πρώτα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και στη Δυτική Ελλάδα και τοπικά αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Αρκεί να σημειώσουμε, ότι το χαμηλό που την Πέμπτη βρίσκεται στην Κεντρική Ιταλία το προηγούμενο διήμερο προκάλεσε βροχοπτώσεις που έφτασαν σε τιμές ρεκόρ στην Λιγουρία με 496 mm στη Savona, μόλις σε χρονικό διάστημα 6 ωρών, σπάζοντας το ρεκόρ των 472 mm από το 2011 και 1970.

Στην Αττική, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο, εκτός από βροχόπτωση, που περιοδικά και τοπικά θα είναι έντονη. Δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο, ειδικά στη Δυτική Αττική, μεσημβρινές ώρες, να έχουμε ακραία φαινόμενα.

Θερμοκρασιακά, θα είμαστε στα ίδια επίπεδα των 24 με 25 βαθμούς, αλλά από την επόμενη Τετάρτη, φαίνεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με μέγιστες κάτω από τους 20 βαθμούς.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 13 με 23 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 15 με 24 βαθμούς. Στη Φυλή 11 με 21 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι, αρχικά Ανατολικοί ασθενείς και αργότερα με μικρή ενίσχυση κυρίως Βόρειοι.

Φωτό1: Λίγο πριν τις 8 το πρωί, το τεράστιο σύστημα βρισκόταν στο Ιόνιο και κατευθυνόταν προς τα νησιά και την Δυτική Ελλάδα.

Φωτό2: Οι βροχοπτώσεις αύριο σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr

http://www.meteoacharnes.gr/cu/

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: