HOT STORY
Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Χασιά. Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και υδροφόρες του Δήμου Φυλής
12/07/2021 16:57
Ανανεώθηκε 12/07/2021 18:19
2 '
Πυρκαγιά από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία ξέσπασε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα σε δασική έκταση στη Χασιά. Λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε διαστάσεις, κινητοποιώντας επίγειες και εναέριες δυνάμεις, αλλά γρήγορα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.
Η φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα στην είσοδο της Χασιάς, πάνω από τη διασταύρωση της λεωφόρου Φυλής με τον περιφερειακό δρόμο και πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις. Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 38 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, 13 οχήματα και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο, ενώ στο έργο συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου.

Από την πυρκαγιά στη Χασιά δεν απειλήθηκαν παρακείμενη οικία και στάνη, αν και εκφράστηκαν φόβοι ότι αν αλλάξει η φορά των ανέμων, θα μπορούσε να απειλήσει τη συνοικία του Πανοράματος.
Στο σημείο έσπευσαν ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, η αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου, ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Αβράμης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής Διονύσης Βλάχος και ο τοπικός σύμβουλος Κώστας Φανουργιάκης.
Υπενθυμίζεται, ότι είναι η δεύτερη πυρκαγιά που ξεσπά μέσα σε λίγο διάστημα στη Χασιά, καθώς πριν λίγες ημέρες είχε κάψει χαμηλή βλάστηση δίπλα από το γήπεδο Θρασύβουλου, χωρίς ωστόσο να απειλήσει οικιστική περιοχή.
Λόγω της πυρκαγιάς είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χασιάς-Ασπροπύργου, περίπου 1 χλμ. πριν από το δημοτικό στάδιο Φυλής, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χασιά.

























