KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Meteoacharnes: Δυνητικά επικίνδυνη μέρα σήμερα. Πότε φεύγει η κακοκαιρία. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

02/02/2022 08:54
Ανανεώθηκε 03/02/2022 10:25
2 '
Meteoacharnes: Δυνητικά επικίνδυνη μέρα σήμερα. Πότε φεύγει η κακοκαιρία. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Και βροχές, περιοδικά και τοπικά με μεγάλη ραγδαιότητα και καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τοπικά, αλλά και χιονοπτώσεις, περιλάμβανε το χαμηλό βαρομετρικό που ήρθε στη χώρα μας από την Ιταλία.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Από τις 21:00 άρχισαν τα φαινόμενα, επιβεβαιώνοντας την πρόγνωσή μας και μέχρι τα μεσάνυχτα, ο Μετεωρολογικός Σταθμός Αχαρνών, κατέγραψε 10,2 μμ υετού. Μετά τα μεσάνυχτα, τα φαινόμενα εξασθένησαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και τις 10:00 το πρωί, καταγράφηκαν 6,8 μμ υετού.

Όλα αυτά βέβαια ήταν τα προεόρτια, αφού η σημερινή μέρα κρίνεται «δύσκολη», με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Και στα φαινόμενα αυτά περιλαμβάνονται, πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 με 6 βαθμούς, έντονες βροχοπτώσεις – καταιγίδες περιοδικά και τοπικά, χαλαζοπτώσεις, ενισχυμένοι Νοτιάδες, αλλά και χιονόπτωση στην Πάρνηθα, κυρίως αργά το βράδυ.

Τα πιο έντονα φαινόμενα κυρίως για καταιγίδες, φαίνονται κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Μετά τις 18:00 αναμένεται να εξασθενήσουν. Αργά το βράδυ σήμερα, είναι πιθανή η ασθενής χιονόπτωση και στα Βόρεια προάστεια της Αττικής. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οι ενισχυμένοι Νότιοι άνεμοι, θα στραφούν σε Βόρειους και η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι πιο αισθητή.

Περιορισμένης έντασης φαινόμενα, αναμένονται και την Πέμπτη, κυρίως μεσημβρινές ώρες. Αργότερα το χαμηλό βαρομετρικό, θα κινηθεί ανατολικά.

Από την Παρασκευή και σταδιακά, αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας και σύμφωνα με τα τελευταία μακροπρόθεσμα στοιχεία, δεν περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, εναλλασσόμενοι Βόρειοι με Νοτιοδυτικούς. Αμελητέες είναι οι πιθανότητες βροχόπτωσης, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 4 με 9 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 7 με 11 βαθμούς. Στη Φυλή 3 με 8 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι Βόρειοι.

Φωτό: Που εντοπίζονται να φαινόμενα σήμερα από το μεσημέρι.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr           

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: