KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Meteoacharnes: Νέα χιονόπτωση στην Πάρνηθα. Πώς εξελίσσεται ο “Διομήδης”. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

11/01/2022 08:37
Ανανεώθηκε 11/01/2022 08:42
2 '
Meteoacharnes: Νέα χιονόπτωση στην Πάρνηθα. Πώς εξελίσσεται ο "Διομήδης". Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με έντονες χιονοπτώσεις στους ορεινούς κορμούς της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, και με έντονες βροχοπτώσεις, στην Ανατολική Στερεά και Θεσσαλία και ιδιαίτερα στο Πήλιο, στις Σποράδες, στα Δωδεκάνησα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Μακεδονία έδειξε τη δύναμή του το νέο χαμηλό βαρομετρικό και η κακοκαιρία “Διομήδης”.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Χιονοπτώσεις είχαμε για μία ακόμα φορά στις κορυφές στην Πάρνηθα, ενώ στα πεδινά της Αττικής, η βροχόπτωση ήταν περισσότερο ποτιστική, αλλά με σχετικά αξιόλογα ύψη τοπικά.

Βροχοπτώσεις αναμένονται και σήμερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά το ενδιαφέρον εστιάζεται περισσότερο αύριο Τετάρτη, που θα έχουμε εκ νέου χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις στα πεδινά περιοδικά και τοπικά έντονες, ιδιαίτερα ενισχυμένους Βορειοανατολικούς ανέμους, αλλά και σημαντική πτώση στη θερμοκρασία.

Από χθες τα μεσάνυχτα, μέχρι και το πρωί, στις Αχαρνές και στα πέριξ, είχε βροχόπτωση, περισσότερο ποτιστική, αλλά διαρκείας. Στον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών, καταγράφηκαν 14,2 μμ, με μέγιστη ραγδαιότητα 69.4  mm/hr στις 02:12. Στη Φυλή καταγράφηκαν 14,6 μμ, στους Θρακομακεδόνες 18,0 μμ, στο Τατόι μόλις 0,2 μμ (ενδέχεται να έχει πρόβλημα ο σταθμός), στη Βαρυμπόμπη 13,8 μμ, στα Άνω Λιόσια 16,0 μμ, στον ΣΚΑ 17,00 μμ, στη Λ. Δημοκρατίας 16, μμ, και στο Ίλιον 12,2 μμ.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού αύριο, θα είναι η σημαντική πτώση στη θερμοκρασία. Η πτώση θα είναι της τάξης περίπου 10 με 12 βαθμούς, μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής. Από τη Παρασκευή αναμένεται μικρή και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Εκτός όμως από τη πτώση της θερμοκρασίας, στα πεδινά θα έχουμε βροχοπτώσεις, που όμως δεν αναμένεται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα. Πιθανές είναι οι τοπικές καταιγίδες.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, αλλά και της Πελοποννήσου, θα είναι ιδιαίτερα έντονες και σε υψόμετρα από 600 έως 800 μέτρα. Χιονόπτωση θα έχουμε και πάλι στις κορυφές της Πάρνηθας, που το πρωί, θα αρχίσουν να κατέβουν τα υψόμετρα στα 700 μέτρα και από το απόγευμα, στα 500 με 600 μέτρα. Και μετά, περιμένουμε για τη… νέα κακοκαιρία. 

Η θερμοκρασία την Τετάρτη, θα κυμανθεί από 2 με 8 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 4 με 10 βαθμούς. Στη Φυλή 1 με 7 βαθμούς.

Οι άνεμοι, θα πνέουν ιδιαίτερα ενισχυμένοι Βορειοανατολικοί.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr             

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: