KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Σε ετοιμότητα για την αντιπυρική περίοδο ο Δήμος Φυλής. Σύσκεψη με αρμόδιους φορείς της πολιτείας

18/05/2020 10:53
3 '
συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Φυλής για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, όπως διαπιστώθηκε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ήδη έχει γίνει έλεγχος, καθαρισμός και επισκευή σε όλες τις υδατοδεξαμενές του Δήμου, καθαρισμοί ξερών χόρτων και βασικών δρόμων. Οι υδροφόρες του Δήμου είναι σε άριστη κατάσταση ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει πρόσληψη 9 οδηγών και έξι χειριστών μηχανημάτων έργου, ώστε να υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης σε 24ωρη βάση. Στόχος του Δήμου να ελαχιστοποιήσει στα 3 με 5 λεπτά μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς το χρόνο απόκρισης στο συμβάν.

Το επόμενο διάστημα, ο Δήμος Φυλής σε συνεργασία με τον 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό θα πραγματοποιήσει μεγάλη άσκηση εκκένωσης και ετοιμότητας στη Ζωφριά, περιοχή με μεγάλη επικινδυνότητα, αφού ο οικιστικός ιστός της είναι αναπτυγμένος στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους. Ήδη ζητήθηκε από τους αρμόδιους να καθαριστούν τα ξερά χόρτα και να τοποθετηθούν υδατοδεξαμενές στο Ποικίλο Όρος στα τμήματα που δεν ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Φυλής.

Επίσης, ύστερα από αίτημα του διοικητή του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πέτρου Μπούγια, η αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου θα εγκαταστήσει έναν επιπλέον κρουνό εφοδιασμού οχημάτων κοντά στις υδατοδεξαμενές ελικοπτέρων του Δήμου στο γήπεδο του Θρασύβουλου και έναν κρουνό στο αντλιοστάσιο του Προφήτη Ηλία. Να σημειωθεί, ότι από τον Σταθμό έχουν ήδη ξεκινήσει οι περιπολίες, πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα στην Παναγία Κανάλα και την Πηγή, ενώ για φέτος θα υπάρχουν ελικόπτερα σε Τατόι και Ελευσίνα.

Την ικανοποίησή της για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τον Δήμο Φυλής, εξέφρασε η δασάρχης Πάρνηθας Αλεξάνδρα Λυκούδη. Όπως τόνισε, από την πλευρά του Δασαρχείου, οι δασικοί δρόμοι είναι προσβάσιμοι και σε καλή κατάσταση ενώ έχουν εκπονηθεί και υλοποιούνται όλες οι απαιτούμενες μελέτες.

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Πάρνηθας (ΣΥΝ.ΠΑ) Βασίλης Λαζάρου τόνισε ότι ο Σύνδεσμος προχώρησε σε καθαρισμό και απομάκρυνση ξερών κλαδιών στο δρόμο Φυλής – Δερβενοχωρίων, συντήρησε τις υδατοδεξαμενές του και τοποθετεί δυο ακόμα στον Δήμο Τανάγρας, ώστε να θωρακιστεί η Πάρνηθα και από τη βόρεια πλευρά της ενώ θα διαθέσει δυο οχήματα στη Φυλή για περιπολίες και θα επισκευάσει το πυροφυλάκιο στην Πηγή. Παράλληλα, θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Τέλος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φυλής Διονύσης Βλάχος ανέλαβε των συντονισμό των εθελοντών, οι οποίοι, λόγω γνώσης της περιοχής, σε περίπτωση πυρκαγιάς να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Εθελοντές στο πυροφυλάκιο της Πηγής θα διαθέσει και ο ΕΠΟΣ Φυλής, σύμφωνα με την πρόεδρό του Πόπη Δηλαβεράκη, ο οποίος έχει ξεκινήσει τον καθαρισμό των μονοπατιών.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Περιφέρειας Αττικής, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του Φορέα Πάρνηθος και του ΕΠΟΣ Φυλής.

συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας
Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης με την προισταμένη του αρμόδιου τμήματος του Δήμου Φυλής Βιβή Ηλία
Εκπρόσωποι της ελληνικής αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και η αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου συμμετείχαν στη συνεδρίαση

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: