KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Κραυγή γυναικών για βοήθεια

ΦΥΛΗ

Στο “παρά πέντε” κατατέθηκε ο προυπολογισμός 2016 δήμου Φυλής (& βίντεο)

29/12/2015 15:11
Ανανεώθηκε 29/12/2015 15:28
2 '
Ίλιον προυπολογισμός 2015
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Προϋπολογισμό ύψους 102.860.902 εκατομμυρίων ευρώ για το 2016 ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο Φυλής στη συνεδρίαση της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου. Κύρια χαρακτηριστικά του η συμπλήρωση – μέχρι και το βράδυ της ίδιας ημέρας – συγκεκριμένων στοιχείων και πινάκων, η απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η κατάθεσή του στην εκπνοή του έτους, δείγμα της, μέχρι τέλους, προσπάθειας να ισοσκελιστεί για να μη μπει ο δήμος σε νέες περιπέτειες…

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στοιχεία όπως βεβαιωμένα έσοδα, ενταλματοποιημένες δαπάνες, εκτιμώμενες εισπράξεις και πληρωμές απουσίαζαν, μέχρι την τελευταία στιγμή, από τις καταστάσεις για το νέο προϋπολογισμό του 2016 που δόθηκαν στους δημοτικούς συμβούλους, γεγονός που καυτηριάστηκε ιδιαίτερα από την αντιπολίτευση.

Παράλληλα, ηχηρή ήταν η απουσία σύσσωμης της παράταξης του Δημήτρη Μπουραΐμη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σύμφωνα με πληροφορίες, για το γεγονός της καθυστέρησης, της αναβολής και εν τέλει της κατάθεσής του δυο μέρες πριν κλείσει ο χρόνος και, μάλιστα, χωρίς δυνατότητα ουσιαστικής μελέτης των στοιχείων του.

Εισηγούμενος τα στοιχεία του νέου προϋπολογισμού, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Δημήτρης Καμπόλης, τον χαρακτήρισε ρεαλιστικό που μπορεί να δώσει ώθηση τόσο στους εργαζόμενους του δήμου, όσο και γενικότερα στις τρεις δημοτικές ενότητες, μέσα από τα έργα που περιλαμβάνει. Παράλληλα, τόνισε ότι μέσα σε ένα χρόνο η διοίκηση ανέκαμψε οικονομικά και αύξησε τα έσοδα κατά 15 εκατομμύρια ευρώ ενώ υποστήριξε ότι στο τέλος του έτους το ταμείο θα διαθέτει πλεόνασμα από 13 έως και 16 εκατομμύρια ευρώ.

 

Επικριτικός απέναντι στο γεγονός ότι μέχρι την τελευταία στιγμή, τα μέλη της αντιπολίτευσης δε γνώριζαν στοιχεία του προϋπολογισμού εμφανίστηκε ο επικεφαλής της παράταξης ΕΥΠΟΛΙΣ Γιώργος Αβράμης.

 

Παράλληλα, χαρακτήρισε την εισήγηση του αντιδημάρχου ως μια πολύ ωραία έκθεση ιδεών αλλά χωρίς αλήθεια. «Ο προϋπολογισμός είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα σας για να περάσει από την αποκεντρωμένη, αν και θεωρώ ότι δε θα περάσει. Δεν είναι πραγματικά ισοσκελισμένος, είναι μόνο και μόνο για να βγάλει κάποια νούμερα, διότι ένα ποσό γύρω στο 70 με 80% είναι προβλεπόμενα έσοδα για το 2016» σημείωσε και πρόσθεσε: “Ευελπιστείτε ότι μέσα σε 6 μήνες θα εισπράξετε όσα δεν εισπράξατε σε ενάμισυ χρόνο. Καλός ο λόγος σας αλλά με το συναίσθημα δε γίνεται προυπολογισμός”.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: