KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Κραυγή γυναικών για βοήθεια

ΑΧΑΡΝΕΣ

Συνάντηση Ευρώπης Κοσμίδη με το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αχαρνών

26/03/2016 18:44
2 '
ΕΥΡΩΠΗ ΚΟΣΜΙΔΗ
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση της Ευρώπης Κοσμίδη, πολιτικού μηχανικού και υποψήφιας βουλευτή Περιφέρειας Αττικής με το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αχαρνών, στο γραφείο της Ένωσης, με σκοπό να τεθούν επί τάπητος θέματα που απασχολούν την Ένωση και κυρίως να καταγραφούν τα υφιστάμενα, πολλά προβλήματα στα σχολεία του Δήμου.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Αναλυτικότερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ανέγερσης του 9ου, 18ου και του 19ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ γνωστοποίησε στην κα Κοσμίδη ότι το 21ο Δημοτικό Σχολείο, ύστερα από αγώνα της Ένωσης και έπειτα από μια ώριμη μελέτη, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και μέσα στο επόμενο 5μηνο θα δημοπρατηθεί το έργο ανέγερσής του.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε επίσης το θέμα της ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης για τη συντήρηση και επισκευή των σχολικών κτηρίων, αλλά και της υποστελέχωσής τους από διδακτικό προσωπικό.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου υπογράμμισε ακόμη την άμεση ανάγκη φύλαξης των σχολικών εγκαταστάσεων για την προστασία και ασφάλεια των παιδιών, που είναι ιδιαιτέρως εκτεθειμένα σε εξωσχολικούς και ενδοσχολικούς κινδύνους.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των γονέων σημείωσαν την ανάγκη δημιουργίας κοινωνικών φροντιστηρίων και παροχής δωρεάν σίτισης σε παιδιά οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες.

Τέλος, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην προωθούμενη συγχώνευση σχολείων.

Η Ευρώπη Κοσμίδη δεν παρέλειψε να τονίσει τον αξιέπαινο αγώνα που έχει καταβάλει η Ένωση μέχρι τώρα, ενώ πρότεινε τη δημιουργία μιας εθελοντικής ομάδας μηχανικών για την ανέγερση των σχολείων, την οποία διατίθεται να στελεχώσει. Αναφέρθηκε, επίσης, στην έμφαση που πρέπει να δοθεί στην ενημέρωση παιδιών και γονέων για τον σχολικό εκφοβισμό και στην αναγκαιότητα διοργάνωσης ενημερωτικών συναντήσεων με ειδικούς ομιλητές και ψυχολόγους, στην προετοιμασία των οποίων προσφέρθηκε να βοηθήσει όπως χρειαστεί. 

Επιπρόσθετα, επισήμανε πως είναι αλληλέγγυα και αρωγός στις προσπάθειες της Ένωσης και θα παρέχει όποια βοήθεια της ζητηθεί, τόσο ως πολιτικός μηχανικός και τοπική εκπρόσωπος της ΝΔ, αλλά πρωτίστως ως άνθρωπος και πολίτης των Αχαρνών.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: