KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τα πρώτα στοιχεία των μετρήσεων ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο

10/06/2015 12:48
1 '
πυρκαγιά, φωτιά, ΧΥΤΑ, Φυλή, εργοστάσιο ανακύκλωσης, Ασπρόπυργος
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

 

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Σε μετρήσεις δεικτών ατμοσφαιρικής ρύπανσης προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που συνεχίζει να καίει σε ιδιωτική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο. Οι μετρήσεις, όπως ενημερώνει η Περιφέρεια, γίνονται από εξειδικευμένους φορείς.

Συγκεκριμένα, με εντολή της Περιφερειάρχη Αττικής, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», προχώρησε σε μετρήσεις αιωρούμενων σωματιδίων και άλλων δεικτών της ρύπανσης που έχει προκληθεί από την καύση των υλικών στην περιοχή της ιδιωτικής επιχείρησης στον Ασπρόπυργο. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις τοξικών ουσιών, όπως διοξίνες και φουράνια.

 

Τα αποτελέσματα των πρώτων μετρήσεων σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής στον ακόλουθο σύνδεσμο.

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=15305:i-perifereia-attikis-dinei-ta-prota-stoixeia-ton-metriseon-tis-atmosfairikis-rypansis&catid=3:2008-09-06-21-42-59&Itemid=31

Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν και τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

 

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: