KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Κραυγή γυναικών για βοήθεια

ΦΥΛΗ

Τρομοκρατία στους εργαζομένους του δήμου Φυλής καταγγέλει το σωματείο. Σοβαρό υπερτασικό επεισόδιο εργαζόμενης, ύστερα από απειλή της διοίκησης

28/01/2015 20:02
Ανανεώθηκε 29/01/2015 18:36
3 '
δημαρχείο Φυλής, δήμος Φυλής
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Επιχείρηση τρομοκρατίας των εργαζομένων από τη διοίκηση του δήμου Φυλής, με μοναδική αιτία τάσεις εκδίκησης, επειδή θεωρούν ότι δεν τους ψήφισαν τόσο στις πρόσφατες εκλογές, όσο και στις εκλογές του 2012, καταγγέλει με μια σκληρή ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων του δήμου Φυλής.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Αφορμή υπήρξε πρόσφατη απειλή που φέρεται να διατύπωσε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης κατά συγκεκριμένης υπαλλήλου, με αποτέλεσμα η τελευταία να υποστεί σοβαρό υπερτασικό επεισόδιο, με άμεσο κίνδυνο για την υγεία της.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι με την ανακοίνωσή του το σωματείο βάζει για πρώτη φορά στο κάδρο το δήμαρχο Χρήστο Παππού αλλά και συνολικά τους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης, εφόσον, όπως τονίζουν, ανέχονται και δεν καταγγέλουν το κλίμα ρεβανσισμού και τρομοκρατίας που έχει δημιουργηθεί.

Πηγές των εργαζομένων υπογραμμίζουν ότι είναι η τρίτη ανακοίνωση που εκδίδει το σωματείο για θέματα συμπεριφοράς της διοίκησης προς τους εργαζόμενους και κάνουν λόγο για επαναλαμβανόμενη κατάσταση.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του σωματείου έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ

Συνάδελφοι,

Η συμπεριφορά της διοίκησης προς τους εργαζόμενους αποτελεί καθοριστικό παράγοντα και για την ομαλή λειτουργία του δήμου.

Δεν αρκούν οι κατά καιρούς διατυπώσεις, σε δημόσιες συγκεντρώσεις, όπως πρόσφατα στην πίτα του σωματείου, ότι δίχως τους εργαζόμενους καμία διοίκηση δεν μπορεί να πάει τον δήμο μπροστά και ότι οι διοικήσεις αλλάζουν αλλά οι εργαζόμενοι παραμένουν , αυτά πρέπει καθημερινά να επιβεβαιώνονται .

Έχοντας ζήσει καταστάσεις για το τι συμβαίνει σε κάθε αλλαγή διοίκησης το πρώτο πράγμα που τονίσαμε στην μία και μοναδική συνάντηση που είχαμε , σαν Δ.Σ , με τον Δήμαρχο, ήταν ότι οποιαδήποτε αλλαγή, μεταφορά σε άλλη θέση εργαζόμενου πρέπει να βασίζεται στις ανάγκες της καλύτερης λειτουργίας του δήμου , να προέρχεται μετά από ουσιαστική συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και να καλύπτει τις τυπικές προϋποθέσεις .

Παρ΄ όλες αυτές τις επισημάνσεις, προς την νέα διοίκηση, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που προς ορισμένους συναδέλφους διαφαίνεται ένα κλίμα εκδίκησης – υποβάθμισης – περιθωριοποίησης κλπ, με αιτίες που μπορούν να πηγάζουν τόσο από το 2010 !!! όσο και από το 2014 !!!

Το σωματείο, μη ενστερνιζόμενο το όψιμο ενδιαφέρον κάποιων συναδέλφων, που σήμερα καταγγέλουν όσα και κατά το πρόσφατο παρελθόν εν μέρει συνέβαιναν, καταδικάζει την συγκεκριμένη στάση της διοίκησης.

Δεν θεωρούμε ότι προέρχεται μόνο από ένα συγκεκριμένο στέλεχος της διοίκησης, υπεύθυνο για το προσωπικό και πρώην συνάδελφο, αλλά συνολικά πηγάζει από την διοίκηση, αφού κάτι το διαφορετικό ή καμία αντίδραση δεν υπάρχει εκ μέρους  της διοίκησης.

Οι συμπεριφορές αυτές πρόσφατα οδήγησαν και σε σοβαρό επεισόδιο με άμεσο κίνδυνο για την υγεία συναδέλφισσας. Αλίμονο, όλα τα πράγματα έχουν και ένα όριο. Ας υπήρχε δε ένα ελάχιστο ενδιαφέρον για την μετέπειτα πορεία της υγείας της εργαζόμενης, απ αυτούς που πρέπει.

Εκφράσεις όπως : « θα τα πούμε μετά οι δυό μας» , σε συνέχεια παλαιοτέρων «θέλω να κάθεσαι εκεί για να σε βλέπω», «άσε λίγο να σφικτούνε» κλπ είναι καταδικαστέες και δεν ζητάμε να παρθούν πίσω, γιατί χαρακτηρίζουν αυτούς που τις σκέπτονται και τις υλοποιούν, από την θέση που σήμερα κατέχουν .

Συνάδελφοι

Σ’ όλη αυτή την κατάσταση μοναδική δική μας απάντηση αποτελεί η συσπείρωση στο σωματείο και η ουσιαστική αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζόμενων.

Σαν διοίκηση δεν απαιτούμε καμία εξήγηση αλλά όλα τα πράγματα δεν είναι για πάντα ρόδινα.

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: