KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Meteoacharnes: Βοριάδες, βροχές, πτώση της θερμοκρασίας χιονόπτωση στην Πάρνηθα. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

13/12/2021 09:16
Ανανεώθηκε 13/12/2021 09:21
3 '
Meteoacharnes: Βοριάδες, βροχές, πτώση της θερμοκρασίας χιονόπτωση στην Πάρνηθα. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ραγδαία θα είναι η είσοδος στον Χειμώνα από αργά το βράδυ της Δευτέρας. Πρώτα έρχεται η ασθενής βροχόπτωση, ακολουθεί η στροφή των ανέμων από Δυτικούς σε Βόρειους και ενισχύεται η βροχόπτωση και οι άνεμοι.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι απότομη και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ενδεχομένως θα έχουμε την πρώτη για αυτή τη σεζόν ασθενή χιονόπτωση στις κορυφές στην Πάρνηθα. Εδώ και μέρες φαινόταν η σημαντική αυτή αλλαγή και είχαμε έγκαιρα ενημερώσει μέσα από τις καθημερινές μας προγνώσεις. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου, για να μπούμε σε πραγματικό Χειμώνα και μάλιστα απότομα.

Έτσι, από αργά το βράδυ απόψε, οι Δυτικοί άνεμοι θα γυρίσουν σε Βόρειους και θα αρχίσει να γίνεται αντιληπτή η πτώση της θερμοκρασίας. Δεν θα αργήσουν και οι πρώτες στάλες βροχόπτωσης που ώρα με την ώρα θα ενισχύονται, χωρίς όμως να προκαλούν κάποια ανησυχία.

Σχεδόν στα ξημερώματα της Τρίτης, με την πτώση της θερμοκρασίας να συνεχίζεται, θα έχουμε ανάπαυλα. Νέα βροχόπτωση πρέπει να περιμένουμε από το μεσημέρι της Τρίτης, ασθενή κατά βάση, με ενίσχυση πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Βροχοπτώσεις όμως περιμένουμε και την Πέμπτη, ασθενείς όμως αλλά και το Σάββατο, που θα συνεχισθούν και την Κυριακή.

Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, να συνεχιστεί μέχρι και την επόμενη Δευτέρα, οπότε θα έχουμε ύφεση των φαινομένων και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Και μέχρι τότε, η θερμοκρασία αναμένεται να έχει πέσει στους δύο βαθμούς πάνω από το μηδέν.

Όσο αφορά στις χιονοπτώσεις, από την Στερεά Ελλάδα, αναμένεται πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, τα χιόνια να κατέβουν και πιο χαμηλά και να έχουμε την πρώτη ασθενή χιονόπτωση στις κορυφές της Πάρνηθας. Νέες χιονοπτώσεις όμως περιμένουμε και στις 18 με 19 του μήνα και όχι μόνο στην Πάρνηθα, αλλά και στην Πεντέλη, ακόμα και στο Ποικίλο όρος, σύμφωνα με τα τελευταία πρωινά στοιχεία.

Για τα Χριστούγεννα, με τα τελευταία μακροπρόθεσμα στοιχεία, περιμένουμε μικρή άνοδο της θερμοκρασίας που θα αρχίσει από τις 23 Δεκεμβρίου, με μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχόπτωση. Ενδεχομένως βέβαια μέχρι τότε να αλλάξει αυτό.

Η θερμοκρασία την Τρίτη στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 6 με 10 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 7 με 12 βαθμούς. Στη Φυλή 5 με 10 βαθμούς.

Οι άνεμοι, θα πνέουν αρχικά ασθενείς Βόρειοι και αργότερα με μικρή ενίσχυση Βορειοανατολικοί.

Φωτό: Οι χιονοπτώσεις αύριο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Και η πρώτη πιθανή ασθενής χιονόπτωση για αυτή τη σεζόν στις κορυφές της Πάρνηθας.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr             

http://www.meteoacharnes.gr/cu/

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: