KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Meteoacharnes: Μετάνιωσε που έφυγε νύχτα η κακοκαιρία «Φίλιππος» και επιστρέφει αγριεμένος. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

15/03/2022 09:36
Ανανεώθηκε 15/03/2022 09:40
3 '
Meteoacharnes: Μετάνιωσε που έφυγε νύχτα η κακοκαιρία «Φίλιππος» και επιστρέφει αγριεμένος. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία – όπως αναφέραμε και χθες στη πρόγνωσή μας – αλλά μέχρι την Πέμπτη. Από την Παρασκευή, επιστρέφει και πάλι η κακοκαιρία «Φίλιππος», αφού περιπλανήθηκε και έδωσε έντονες χιονοπτώσεις σε νησιά του Αιγαίου, Κρήτη, Κύπρο και Τουρκία, ή ο διάδοχός του, όπως θα τον ονομάσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η νέα αυτή διαταραχή, που με τα μέχρι τώρα στοιχεία κρίνεται ως σημαντική, θα αρχίσει να μας επηρεάζει από την Παρασκευή το απόγευμα. Κύρια χαρακτηριστικά της, θα είναι η διάρκειά της και πάλι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι ενισχυμένοι Βορειοανατολικοί άνεμοι και οι χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και αργότερα στα πεδινά.

Από την Παρασκευή 17 Μαρτίου που θα αρχίσει η πτώση της θερμοκρασίας, μέχρι να έχουμε και πάλι άνοδο, θα περάσουν έξι ημέρες.   Όπως φαίνεται, από την Πέμπτη, παραμονή της Εθνικής επετείου θα αρχίσει δειλά δειλά να ανεβαίνει η θερμοκρασία. Μεγάλο θα είναι και το διάστημα που θα πνέουν ενισχυμένοι Βορειοανατολικοί άνεμοι, ενώ ξεχωρίζει πως ο υετός δεν θα είναι καθόλου σημαντικός. Έτσι, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να μείνουμε μόνο με το ξεροβόρι.

Από την Πέμπτη, αναμένεται να αρχίσουν να «κατεβαίνουν» τα χιόνια από Βορειοανατολικά και σταδιακά θα αρχίσουν να πέφτουν στη Βόρειο Ελλάδα, στην Κεντρική και αργότερα στην Πελοπόννησο. Με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, μέχρι την Κυριακή η Αττική είναι εκτός χιονοπτώσεων. Εξαιρείται βέβαια η Πάρνηθα, που και αυτή μάλλον θα δει φρέσκο χιόνι στις κορυφές της.

Από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, που φαίνεται να υπάρχει υετός, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε Πεντέλη και Υμηττό, από τα 600 μέτρα και πάνω. Το βράδυ της Δευτέρας με τον υετό να εξαντλείτε, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά του Νομού, από τα 800 μέτρα και πάνω. Οι εκτιμήσεις αυτές είναι με βάση τα τελευταία στοιχεία και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να διαφοροποιηθούν, είτε πιο θετικά, είτε πιο αρνητικά.

Πάντως η θερμοκρασία μέχρι και την Πέμπτη, θα είναι σε άνοδο με σχετική ηλιοφάνεια και με μηδαμινές πιθανότητες για βροχόπτωση. Η μέγιστη θερμοκρασία μέχρι τότε αναμένεται να φθάσει στους 15 και τοπικά τους 16 βαθμούς. Να σημειωθεί πώς από την Τετάρτη το απόγευμα αναμένεται να έχουμε και μικρή συγκέντρωση από σκόνη από την Αφρική, που όμως θα έρθει στη χώρα μας από χώρες της Βαλκανικής, που θα τους πάει από την Ευρώπη, αφού ήδη υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση, σε Ισπανία, Γαλλία ακόμα και Γερμανία.

Και σήμερα λόγω ξαστεριάς και θερμοκρασιακής αναστροφής, στον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών, η ελαχίστη θερμοκρασία έπεσε στους 1,9 βαθμούς (2,1 °C χθες). Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στους γειτονικούς σταθμούς, ήταν στη Φυλή 1,2 °C, στους Θρακομακεδόνες -0,4 °C, στο Τατόι -0,4 °C, στη Βαρυμπόμπη 0,8 °C, στα Άνω Λιόσια στους 3,4 °C, στον ΣΚΑ 1,3 °C, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 0,4 °C και στο Ίλιον 3,0 °C.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 3 με 15 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 5 με 16 βαθμούς. Στη Φυλή 3 με 13 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, αρχικά Βορειοανατολικοί και από το μεσημέρι Νοτιοδυτικοί.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr             

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: