KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

HOT STORY

Meteoacharnes: Φεύγουν τα χιόνια, έρχονται βροχές. Επιστροφή και πάλι στην Άνοιξη. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

22/03/2022 09:27
Ανανεώθηκε 22/03/2022 10:17
2 '
καιρός
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Στα τελειώματα της κακοκαιρίας που συνοδεύτηκε με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και αραιές χιονοπτώσεις βρίσκεται η Αττική. Ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην Άνοιξη!

Με παροδικές χιονοπτώσεις, μόνο στα ψηλά της Πάρνηθας αλλά και της Πεντέλης και με βροχοπτώσεις στα πεδινά, τόσο σήμερα όσο και αύριο, θα σημάνει λήξη για τη σημαντική διαταραχή, που μας απασχόλησε από τις 18 Μαρτίου.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Κύριο χαρακτηριστικό της, ήταν η σημαντική πτώση στη θερμοκρασία και κυρίως οι παροδικά έντονες χιονοπτώσεις, όχι μόνο στους πέριξ ορεινούς, αλλά στη Βόρεια και Δυτική Αττική. Από την αρχή αυτής της κακοκαιρίας, είχαμε τονίσει πως είναι δύσκολο να έχουμε χιονοπτώσεις κάτω από τα 200 -300 μέτρα. Και πράγματι, περιοριστήκαμε στις νιφαδοπτώσεις, που παροδικά ήταν με σημαντικές εξάρσεις.

Ήδη οι θερμοκρασίες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας έχουν ανέβει και χθες το βράδυ περιοριστήκαμε σε καθαρά ποτιστική βροχόπτωση. Στον Μετεωρολογικό σταθμό Αχαρνών, καταγράφηκαν μόλις 2,4 μμ υετού. Σήμερα όμως, μετά το απόγευμα, περιμένουμε πιο σημαντικές βροχοπτώσεις, που ενδεχομένως συνεχιστούν πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Παράλληλα, περιμένουμε χιονοπτώσεις Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττό, αλλά σε υψόμετρα πάνω από 800 – 900 μέτρα. Και με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, πιθανή θα είναι και νέα χιονόπτωση στις κορυφές της Πάρνηθας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη, σε σχέση με σήμερα.

Από την Πέμπτη ουσιαστικά, αρχίζει η άνοδος της θερμοκρασίας με ηλιοφάνεια, μέχρι και την Κυριακή. Μάλιστα την Παρασκευή, ημέρα της Εθνικής μας Επετείου, τοπικά η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 19 με 20 βαθμούς. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε το Σαββατοκύριακο.

Στον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών, η ελαχίστη θερμοκρασία σήμερα τα ξημερώματα, ήταν 5 βαθμοί στις 06:56 (χθες ήταν στους 3,4) βαθμούς. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στους γειτονικούς σταθμούς, ήταν στη Φυλή 4,5 βαθμούς. Στους Θρακομακεδόνες 2,8 °C, στο Τατόι 4,8 °C, στη Βαρυμπόμπη 4,7 °C, στα Άνω Λιόσια στους 6,7 °C, στον ΣΚΑ 6,4 °C, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 5,4 °C και στο Ίλιον 6,8 °C.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 5 με 10 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 6 με 12 βαθμούς. Στη Φυλή 5 με 9 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενούμενοι Βορειοανατολικοί. Μεγίστη ριπή ανέμου σήμερα 37.0  km/hr στις 09:46 (5 Bf).

Επιμέλεια Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr           

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: