KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

HOT STORY

Δήμος Πετρούπολης: Άκαρπες οι προσπάθειες να αποσπάσει επιπλέον χρηματοδότηση για τα σχολεία

08/04/2022 15:57
1 '
Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Και οι τρεις προσπάθειες αποδείχθηκαν “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”, αφού οι αρμόδιοι Υπουργοί δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν.

Άκαρπες είναι για τον Δήμο Πετρούπολης οι προσπάθειές της διοίκησής του να πάρει επιπλέον χρηματοδότηση από τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας, με αιτιολογία αφενός την πανδημία, αφετέρου τις αυξημένες ανάγκες στα σχολεία.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Δια του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Κακαβά, ο Δήμος απέστειλε τρεις επιστολές:τον Δεκέμβριο του 2020 στο υπουργείο Εσωτερικών, διεκδικώντας αυξημένες δόσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, η δεύτερη στο υπουργείο Παιδείας (με αποδέκτη και την ΚΕΔΕ) τον Οκτώβριο του 2021, ζητώντας επιπλέον χρηματοδότηση για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου, αλλά και συνολικά για την Αυτοδιοίκηση και η τρίτη με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Και οι τρεις προσπάθειες αποδείχθηκαν “φωνή βοώντος εν τη ερήμω” για τον Δήμο Πετρούπολης, αφού οι αρμόδιοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν.

Αντιμέτωπος πλέον με την ασφυκτική οικονομική κατάσταση λόγω και της ενεργειακής κρίσης, όπως ο ίδιος δημοσιοποίησε, ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος αναζητά σωσίβιο από την ΚΕΔΕ, καλώντας τους Δήμους της χώρας να υιοθετήσουν άμεσα το αίτημά του για αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων, με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών και των λειτουργικών εξόδων.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: