KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

HOT STORY

Δήμος Φυλής: Εξασφαλίζει πρόγραμμα από το ΥΠΕΝ για την Πάρνηθα

23/01/2023 16:39
Ανανεώθηκε 23/01/2023 16:42
2 '
Δήμος Φυλής: Εξασφαλίζει πρόγραμμα από το ΥΠΕΝ για την Πάρνηθα
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Τη χρηματοδότηση του προγράμματος ανάδειξης του φυσικού πλούτου στην Πάρνηθα, μέσα από τη δημιουργία και τη συντήρηση πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών, συζήτησε με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) Γιώργο Αμυρά, ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από μεσολάβηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Κώτσηρα και εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό του Δήμου Φυλής για την ανάδειξη της Πάρνηθας και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Όπως αποφασίστηκε, το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο αναμένεται να απευθύνει, εντός των προσεχών ημερών, σχετική πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους Δήμους. Ο Δήμος Φυλής υποχρεούται να υποβάλλει μελέτη εκτιμώμενου προϋπολογισμού 800.000€, στην οποία θα ενταχθούν η δημιουργία και συντήρηση πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών, ο εξοπλισμός σήμανσης και ασφάλειας, καθώς και η δημιουργία χώρων θέασης.

Η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), που είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εποπτευόμενο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Σημειώνεται, ότι ο κ. Αμυράς είχε επισκεφθεί τον Δήμο Φυλής και την Πάρνηθα τον Ιούλιο του 2021, επίσκεψη κατά την οποία διαπίστωσε τις αναπτυξιακές δυνατότητες που δίνουν η περιοχή και το βουνό.

Τις ευχαριστίες του στους δύο Υφυπουργούς εξέφρασε ο Χρήστος Παππούς.

Πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά στους τομείς που έχουν αναλάβει. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον Γιώργο Κώτσηρα, που ως Βουλευτής  Δυτικής Αττικής δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Δήμο μας

Χρήστος Παππούς

Δήμος Φυλής: Εξασφαλίζει πρόγραμμα από το ΥΠΕΝ για την Πάρνηθα
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: