KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Νάντια Γιαννακοπούλου: ” Να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας”

13/02/2023 19:30
2 '
Νάντια Γιαννακοπούλου Βουλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Την ανάγκη να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ που προβλέπει τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επεσήμανε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Δυτικού Τομέα Νάντια Γιαννακοπούλου, αναφερόμενη στην πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, που ανοίγει τον δρόμο για χιλιάδες πλειστηριασμούς.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Όπως τόνισε, η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ προβλέπει προστασία της κύριας κατοικίας στη φιλοσοφία του Νόμου του ΠΑΣΟΚ το 2010, καθορισμό χαμηλότερων δόσεων και σταθερό, χαμηλό επιτόκιο για τις ρυθμίσεις δανείων, επιδότηση από το δημόσιο των δόσεων αποπληρωμής για αποδεδειγμένα αδύναμους δανειολήπτες, προστασία της αγροτικής γης, συνολικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με πρόνοια για 120 δόσεις και κούρεμα 30% της οφειλής για του συνεπείς, καθώς και λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο.

Σημαντική επίσης, χαρακτήρισε την διάταξη του άρθρου 5 της τροπολογίας, δια της οποίας κατοχυρώνεται το δικαίωμα προαίρεσης του δανειολήπτη στην αγορά του δανείου του.

“Σήμερα, στην Ελλάδα η κύρια κατοικία μπορεί να προστατευτεί μόνο για περίπου 3.500 (το πολύ) ευάλωτους δανειολήπτες, οι οποίοι εντάσσονται στην περίμετρο υπαγωγής στο φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ. Μέχρι τις 31/12/2022 είχαν ενταχθεί μόλις 20(!) ευάλωτοι δανειολήπτες στο σχετικό ενδιάμεσο πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, αφού 2,5 χρόνια μετά, ο φορέας που ψήφισε η ΝΔ… δεν έχει συσταθεί” σημείωσε χαρακτηριστικά.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: